Valeraha ja õige rahaFoto: TEET MALSROOS
Krimi
16. oktoober 2018, 10:41

Politsei hoiatab: Jõgevamaal liiguvad ringi kelmid, kes petavad raha välja (6)

Jõgeva politsei annab teada, et Põltsamaa vallas on nähtud kelme, kes arveldavad valerahaga. Petturid esitlevad end paarina, kes tahab osta aiasaadusi. Kauba eest tasutakse aga valerahas.

10. oktoobril tegutsesid pätid Võhmanõmme külas, Põltsamaa vallas. Tallinna-Tartu maantee kõrval oleva talumaja juurde sõitis halli värvi sõiduauto, milles olnud meesterahvas ja naisterahvas palusid maja perenaiselt juua. Peale vee saamist küsiti vanaproualt, et kas viimane müüks neile ka kartulit ja muid aiasaaduseid, et nemad on nõus selle eest tasuma. Talu perenaine ütles küll, et tema kasvatab ainult enda tarbeks, aga kuna mees ja naine ei jätnud rahule ja avaldasid soovi, siis soostus perenaine müüma kartulit, sibulat ja küüslauku.

Mees ütles, et annab koti eest 30 eurot. Perenaine oli sellega nõus ja külaline andis perenaisele sajaeurose kupüüri ja väitis, et väiksemat raha ei ole. Perenaine andis kartuli ostjatele sularaha 70 eurot. Hiljem hakkas perenaine kahtlema, kas see raha on ikka õige ja kontrollides selgus, et tegemist on valerahaga.

Politsei palub inimestel suhelda enda lähedastega ja selgitage, et sularaha vastu võttes tuleb veenduda, et tegemist ei oleks valerahaga. Samuti on kahtluse korral õigus tehingust loobuda.

Kui kellegi on sarnaseid juhtumeid esinenud, siis palume sellest teavitada piirkonnapolitseinik Ivo Saarelat tel. 5235097, [email protected] või politsei lühinumbril 112.