Kool vallandas lastele kängurulihast pajarooga teinud koka
Kokk kasutas kängurulihast tehtud hakkliha chili con carne's ehk tšillis, mehhikopärases ubade, paprika, maisi ja hakklihaga vürtsikas pajaroas. Koka sõnul tegi ta känguruliha heaks teadliku valiku, kuna see on väga rasvavaene, kuid siiski toitev. Liha ei ostnud ta kuskilt suvaliselt turult, vaid kooli heaks kiidetud edasimüüjalt.
Siiski kinnitab kohaliku koolipiirkonna ülem, et uuendusmeelne kokk pidi töölt lahkuma. Ta kinnitab, et on ise teadlik, et känguruliha pole ei ohtlik ega tervisele kahjulik, kuid et see „ei mahtunud meie tavapärase menüü raamidesse.“
„Kui mõni perekond tahab eksootilist toitu süüa, siis võib seda omast ajast teha, aga mitte koolis,“ põhjendab ta otsust koolikokk vallandada. Samuti ei märkinud kokk menüü tahvlile, mis tšillis täpsemalt oli, andmata seega kooli silmis lastele võimalust valida, kas tahavad ikka uutmoodi rooga süüa või mitte. Koolijuht vabandas laste ja lapsevanemate ees, keda intsident võis kuidagi riivata või ehmatada.
Känguruliha on tõepoolest täiesti söödav ning näiteks kängurude kodumaal Austraalias seda vahel süüaksegi. Nagu muudki metsloomad, kipub ka känguru liha olema rasvavaene, natuke sitkevõitu ja vajab oskusliku koka lähenemist.
Kommentaarid (0)