Kui kasutada rohkelt kreemi, imbub see ka riietesse ja need süttivad kergemini. Foto: Vida Press
Uudised
19. detsember 2018, 12:57

MEES PANI ENNAST KOGEMATA PÕLEMA. Väike säde süütas tema kehakreemi (1)

Inimesed, kes kasutavad kreeme, et pehmendada nendega kuiva või sügelevat nahka, peaksid olema ettevaatlikud. Kreemid võivad olla tuleohtlikud ja sa võid end kogemata põlema panna!

Arvatakse, et sellisel põhjusel on Suurbritannias elu kaotanud 50 inimest, kirjutab BBC. Näiteks aastal 2006 suri Philip Hoe, kes pani end kogemata põlema, kui tema sigaretist pudenenud säde süütas kreemi, millega ta keha oli kaetud. Mees, kes kasutas kreemi psoriaasi raviks, oli sekunditega leekides. Ta viidi haiglasse, kus ta üsna pea suri.

Seni arvati, et tuleohtlikud on kreemid, mis sisaldavad üle 50% parafiini, kuid uutel andmetel võivad tuleohtlikud olla kõik pehmendavad kreemid, ka parafiinivabad.

Kreemi imbub ka riietesse. Kangad, mis puutuvad kreemidega korduvalt kokku, süttivad kergemini, mis tähendab, et kreemide kasutajad ei tohiks suitsetada ja nad ei tohiks olla lahtise leegi läheduses. Rõivaste ja voodipesu pesemine vähendab süttimise riski, kuid ei võta ohtu täiesti ära.

Tervishoiuspetsialistid ei taha inimesi liigselt muretsema panna ega soovita loobuda kreemidest, mis leevendavad kroonilisi nahahaigusi, näiteks ekseemi ja psoriaasi. Kuid samavõrra oluliseks peavad nad teavitada inimesi võimalikest ohtudest, et nad oskaks neid vältida. Nende arvates tuleks tootepakenditele panna väga nähtavale kohale hoiatused kreemide tuleohtlikkuse kohta.