HOIA EEMALE! Isegi kergete haigustunnustega, näiteks nohu ja köhaga hoia tervetest eemale. Foto: Vida Press
Hea nõu
8. jaanuar 2019, 00:01

Inimesed satuvad haiglasse peamiselt kopsupõletiku ja hingamisraskuste tõttu.  

ÄRA LEVITA VIIRUST! Kui põed grippi, hoia tervetest vähemalt meeter eemale (3)

Gripihooaeg on tõesti käes – haigeks jäänute arv liigub tõusvas joones. 128 inimest on vajanud juba haiglaravi. Haiged otsivad abi ka erakorralise meditsiini osakondadest. „Peamine põhjus on väga kõrge palavik, üle 40 C,“ ütleb Ida-Tallinna Keskhaigla erakorralise meditsiini osakonna juht Märt Põlluveer. 

Gripihooaeg on tõesti käes – haigeks jäänute arv liigub tõusvas joones. 128 inimest on vajanud juba haiglaravi. Haiged otsivad abi ka erakorralise meditsiini osakondadest. Peamine põhjus on väga kõrge palavik, üle 40 C,“ ütleb Ida-Tallinna Keskhaigla erakorralise meditsiini osakonna juht Märt Põlluveer

„Gripp algas sel aastal varem,“ iseloomustab tänavust hooaega Ida-Tallinna Keskhaigla infektsioonikontrolli osakonna juhataja Aino Rõõm. „Haigestumine algas detsembris ja liigub tõusvas joones. Kaua gripihooaeg kestab, näitab aeg. Kuna vaktsineeritud elanikkonna osa on väike, tõenäoliselt alla 10%, levib gripp ilmselt kevadeni,“ arvab Rõõm. Terviseamet hindab grippi haigestumise intensiivsust praegu küll veel madalaks, kuid kinnitab, et haigestumine tõuseb.

Edasi lugemiseks: