Grippi haigestumine tõuseb kõigis vanuserühmades.Foto: Erki Pärnaku
Uudised
31. jaanuar 2019, 12:46

TERVISEAMET: sel hooajal on gripi tõttu surnud kaheksa inimest (34)

Grippi haigestumine on jätkuvalt tõusutrendis. Terviseameti andmetel kasvab haigestumine kõikides vanuserühmades. Alates detsembrist on grippi surnud kaheksa inimest.

Aasta neljandal nädalal ehk 21.-27.jaanuaril pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 4552 inimest, neist 47,3 protsenti olid lapsed.

Haigestumine kasvab kõikides vanuserühmades. Enim haigestusid koolilapsed, kelle hulgas oli haigestunute juurdekasv 45 protsenti, ja tööealised inimesed vanuses 20-64.

Grippi haigestumine oli eelmisel nädalal kõrgeim Järvamaal, Lääne- ja Ida-Virumaal,  Pärnumaal ja Tartumaal. Peamiseks haigestumise põhjustajaks on praegu 80protsendilise osakaaluga gripiviirused. 

Hooaja algusest on gripi tõttu haiglaravi vajanud 558 patsienti. Alates detsembrist on seitsmes haiglas olnud intensiivravil 26 inimest, neist 14 olid üle 65aastased. Intensiivravi vajas ka kaks kolmeaastast last. 

Alates detsembrist suri vaatamata kõikidele ravimimeetmetele gripi tõttu kaheksa inimest vanuses 35–81 eluaastat. Kõik kuulusid riskirühmadesse – kahel lahkunul oli raske krooniline haigus, kuue inimese puhul mõjutasid nii rasked kroonilised haigused kui kõrge vanus. Andmed vaktsineerimise kohta kas puudusid või on kindlalt teada, et inimesed ei olnud vaktsineeritud.

Terviseamet soovitab grippi haigestumise vältimiseks regulaarselt käsi pesta, haigestunud peaksid tüsistuste ja haiguse leviku vältimiseks kodus püsima.