Foto: Reigo Teervalt
Uudised
20. veebruar 2019, 13:44

Sport on saatanast: Jürgen Ligi murdis maratoni sõites roide ja vigastas kopsu (41)

Seda, et sport mitte alati tervisele kasulik pole, teavad paljud. Pühapäeval pidi sama tunnistama poliitik ja tugev harrastussportlane Jürgen Ligi, kes Tartu maratonist osa võttes kukkus ja seda nii õnnetult, et murdis kaks roiet ja vigastas kopsu. 

"Jube piinlik oli rajal ja finišis oiata, aga põhjus oli. Esimest korda oli valus ainult aeglasse gruppi kukkumine, kui keegi ees juba pikali oli. Laskumised olid tempos, milleks läheks vaja autot, aga autot ei olnud, nii et minusugusele aja ja närvikadu veelgi," kirjeldas Ligi sotsiaalmeedias oma maratonisõitu. 

"No aga seal, 20km enne lõppu, kus muidu ikka maruliselt tõusen, langesin pea sama maruliselt, kaotus umbes 300 kohta, kaks roiet ja üks kops ka. See kōik on mulle tähtis."

Kukkumisets hoolimata sõitis Ligi maratoni siiski lõpuni. Hiljem andis mees end arstide hoolde, kes talle "torud külge" panid ning lasid rinnakust õhku välja.

"Pean sellest teatama, sest kalender on täis asju, mida saab edasi lükata nagu 3. märtsi. Õhtul pidin teles taplema Repsiga, tahtsin ära rääkida oma eestikeelse ja tema venekeelse hariduse mõtte ajaloo, mitte lihtsalt Ida-Viru kooligeograafia, aga nüüd ei midagi. Aga nädala pärast mingi debatt ehk siiski," loodab Ligi.

Talv võib ka niisama ohtlik olla, poliitk Helmen Kütt libises esmaspäeval Viljandi kesklinna libedal kõnniteel ning vigastas põlve ja nägu, kirjutab Sakala.