Küpsemas eas inimesed peaksid intervalltreeninguga olema ettevaatlikud.Foto: Vida Press
Keha
5. juuni 2021, 13:00

PARIM TREENING PEKIPÕLETUSEKS ON LEITUD: kahjuks kõigile see ei sobi (15)

Inimestel soovitatakse kaalu langetamiseks tervislikult süüa ja rohkem liikuda. Aga on igavene küsimus – missugune liikumisviis põletab pekke kõige paremini?

Nüüd on teadlased leidnud, et pekipõletuseks võib kõige parem olla intervalltreening ehk treening, kus intensiivsed lõigud vahelduvad lühikeste taastumisperioodidega. Intervalltreening aitab kaalu langetada paremini kui näiteks jooksmine või rattasõit, vahendab Reuters ajakirjas British Journal of Sports Medicine avaldatud uuringut.

Kaalulangetus ei sõltu ainult sellest, kui palju sa kulutad kaloreid treeninguga, vaid ka sellest, mis toimub kehas pärast treeningut. Pärast intervalltreeningut põletab keha rasva paremini veel 24 tunni jooksul. 

Selge see, et liikumisest ja treeningutest on tervisele palju kasu, kuid trenn pole päris riskivaba tegevus, eriti vanematele inimestele või neile, kel on kroonilisi haigusi. Liiga intensiivsed treeningud võivad  sellistel inimestel põhjustada vigastusi, südameprobleeme, näiteks infarkti  ja isegi surma. Seega ei pruugi intervalltreening neile sobida ja enne treeninguid peaksid nad konsulteerima arstiga. 

Intervalltreening pole siiski ainus viis, kuidas kaalust alla saada – pekki õnnestub kulutada ka pikemate mõõduka koormusega treeningutega.