Foto: PantherMedia/Scanpix
Keha
21. märts 2019, 10:18

Õnnetu naise ülestunnistus: võin end õhtul toidust kasvõi lõhki õgida (32)

„Ma ei suuda õgimist lõpetada. Söön õhtusöögi ära, millele järgneb korralik maiustamine. Siis viskab magus üle ja haaran jälle midagi soolast. Ja niimoodi vaheldumisi mu söömahood kestavadki,“ kurdab 25aastane Sandra.

„Kilod aina lisanduvad ja lisanduvad. Iga nädal tekib mitu korda tunne, et nüüd kõik muutub. Teen uue ja tervislikuma alguse. Ja päev saabki värskema ja tervislikuma alguse, aga õhtul ma murdun ikka,“ räägib Sandra ringist, milles ta justkui lõksus on.

„Õhtul otsin kapist välja šokolaadid ja haaran külmikust jäätise. Mõnikord lähen kasvõi spetsiaalselt poodi, et midagi head osta. Ja söön kõik ühe õhtuga ära – midagi ei jää alles!“

„Raske tunnistada, aga ma võin end õhtul kodus kasvõi lõhki õgida. Ma võin süüa seni, mil mul halb hakkab, aga ma ei suuda midagi muuta,“ kurdab Sandra.

„Ma tunnen, kuidas ma end söömisega juba hävitan. Tervist, suhteid ja motivatsiooni tegutseda, aga lõpetada kah ei suuda. Olen mõelnud perearsti juurde minna, aga samas on piinlik. Ei peaks, aga on,“ tunnistab Sandra.

„Ma olen katsetanud kõiki nippe ja soovitusi, mida internetist leida võib. Olen lugenud sarnaseid lugusid ja nende teed muutusteni, aga olen ikka hädas. Ei aita muule keskendumine, tervislikud snäkid, ei tants ega mediteerimine. Kas ma olengi lootusetu juhtum? Mis mul viga on?“ on Sandra lootust kaotamas.

Kallis lugeja – kas oskad sina Sandrale midagi soovitada? Oled ise olnud taolises olukorras? Oskad motiveerida ja innustada?