Foto: PantherMedia/Scanpix
Maailm
19. mai 2019, 14:31

MMS JÕUDIS AAFRIKASSE: USA pastor ravib Ugandas valgendi abil aidsi, vähki ja malaariat (18)

USA pastor ravib Ugandas haiged ja hädalisi imeravimiga, mis väidetavalt päästab isegi surmahaigustest. Tegelikult jagab imeravitseja laiali valgendit.

USA pastor on jaganud juba 50 000 ugandalasele tööstuslikust valgendist valmistatud jooki, mis pidavat ravima vähki, aidsi, malaariat, kirjutab The Guardian. Tegelikult lubab pastor, et imejook päästab hädalise ka kõigi teiste haiguste käest.

Pastor Robert Baldwin (52) jagab kohalikele laiali ainet MMS, mida ka Eestis teatud ringkondades laialdaselt ülistati. Mehe kaasteeliseks ja abiliseks on Sam Little, kes korjab tegevuseks raha ka sotsiaalmeedia abil, kus väidetavalt vajatakse annetusi vaesetele kodude ehitamiseks.

Nii tarbivadki vaesed ugandalased kloodioksiidi, millel pole mingit teadaolevat kasu tervisele. Pigem on toode just ohtlik. Hoolimata sellest - kirik jagab seda kõigile - ka väikelastele ja imikutele.

Bladwin toob ainet Ugandasse Hiinast. Ugandas on ta koolitanud välja 1200 vaimulikku, kes pärast pühapäeval peetavat teenistust oma kogukonnas MMS-i abil ravima asuvad. Vastutasuks on Baldwin lubanud aktiivsetele valgendi jagajatele uhked mobiiltelefonid.

Baldwinil on kõik väga detailselt läbi mõeldud, mistõttu ei kutsu ta toodet jagades ega selle tarbeks sotsiaalmeedias annetusi kogudes seda MMS-iks, vaid hoopis raviveeks.

Mees on tunnistanud, et väldib Euroopat oma raviveega just seetõttu, et seal on erinevad ametkonnad loonud väga ranged reeglid ja ettekirjutused. Samas Aafrikas on tal vabad käed. Lisaks tunneb Baldwini enda sõnul kaasa Aafrikas vaesuses ja haiguste keskel elavatele inimestele.

Uganda tervishoiuministeerium ei ole kursis, et riigis katsetatakse MMS-i. Pärast info saamist alustasid nad asja uurimist.