Sääsed pidavat eemale hoidma inimesest, kes on söönud küüslauku.Foto: Urmas Tartes
Hea nõu
7. juuni 2019, 18:30

PÄÄSTA END SÄÄSETERRORIST! Riputa kaela see asi ja pinisejad on läinud (1)

Tänavu tundub olevat taas sääserohke aasta. Mida teha, et tüütutest vereimejatest lahti saada? Siin on mõned kavalad nipid!
  • Küüslauk aitab alati, kirjutab portaal Kodus.ee. Sääskede peletamiseks võib kaela riputada pooleks lõigatud küüslauguküüne. Küüslaugust võib teha ka leotise (vesi ja küüslaugumahl vahekorras 5:1). Pane see pritspudelisse ja pihusta nahale, riietele, aiamööblile jm. Sääsed pidavat eemale hoidma ka inimesest, kes on söönud küüslauku.
  • Meeldiva lõhnaga koduse sääsetõrjevahendi saab teha oliiviõli baasil, kui sellele lisada sidrunheina, rosmariini, lavendli, piparmündi, teepuu või eukalüptiga aroomiõli.
  • Õhtul õue või metsa minnes pane selga heledad riided, sest need kiirgavad vähem soojust ja sääskedel on raskem saaki välja peilida. Kui kangas on tugev ja tihe, ei suuda sääse nokk seda läbistada. Katmata nahale määri või pihusta sääsetõrjevahendit.
  • Suveõhtu grillipeo päästab sääsenuhtlusest sütele visatud rosmariini- või  salveioksake.
  • Ka saialilled pidavat sääski eemal hoidma. Seega on kaval panna puhkenurka ja terrassi äärde kasvama just lõhnava lehestikuga ürte ja saialilli, et tekitada sinna sääskede vastu looduslik barjäär.