PuukFoto: Teet Malsroos
Keha
11. juuni 2019, 10:04

Mure, millega arsti juurde ei pöördu: mees leidis peeniselt puugi (37)

„Tavapärane nädalavahetus, kus olime vennaga mõlema majade juures niitnud ja trimmerdanud. Lõuna veetsime murul istudes ja süües. Palavaga ei kippunud sauna kah, lasin õhtul end kergelt veega üle ja magama,“ kirjeldab Janek päeva, mil ta kusagilt omale puugi külge haakis.

„Jamaks läks järgmisel hommikul. Vetsus avastasin, et peenisel on midagi, mida seal olla ei tohiks. Kuramuse puuk kükitas ja vahtis vastu,“ räägib Janek, et korraks tõmbas see avastus ikka lauba higiseks küll.

„Eks ma esiti üritasin lihtsalt seda tükki ära kraapida ja nühkida. Ei tahtnud kuidagi uskuda, et puuk sellises kohas olla võiks,“ tunnistab Janek.

„Siis pidin ikka leppima faktiga, et olengi puugi saanud,“ ütleb Janek.

„Ega endal ei olegi see eemaldamine nii lihtne. Korraks mõtlesin, et kust abi saaks. Piisavalt kummaline olukord, et minna EMOsse või perearstile, aga samas... Kuidas ma sellise murega nüüd arstile pöördun? Teatan valjuhäälselt, et teate, mul on puuk peenises. No ei tundnud üldse kutsuva ettevõtmisena,“ üritas mees ise oma hädaga hakkama saada. Elukaaslane juhtus just sel nädalal töökaaslastega reisil olema.

„Kuidagi ma ta sealt ära nikerdasin, aga midagi vist jäi sisse kah. Punane ja ebamugav see kõik oli, kuid vähemasti sain hakkama."

„Siiani meestega saab saunas veel nalja selle üle, aga üks on küll kindel – pärast niitmist kontrollin end vee all väga hoolikalt üle,“ soovitab Janek ka teistel ettevaatlik olla.

„Nagu minu elu on näidanud, et puuk ründab sind kõige ootamatul ajal ja kõige uskumatumasse kohta.“