Inimene, kes soovib perearsti või pereõde petta, saab seda teha üsna kergesti, arvab perearst Karmen Joller.Foto: Tiina Kõrtsini
Uudised
3. veebruar 2020, 11:49

INIMESED VALETAVAD END HAIGEKS: perearstid tahavad haiguslehtede andmise ümber korraldada (94)

Aina enam kasutatakse haiguslehti kurjasti ära peojärgse päeva vabaks saamiseks või kui töötajal pole tuju tööle tulla. Perearstid tegid haigekassale ettepaneku, et kolmel esimesel haiguspäeval ei peakski inimesed oma haigust tööandjale töövõimetuslehega tõendama ja võiksid koju jääda kokkuleppel tööandjaga, kirjutab Eesti Päevaleht.

Perearst Karmen Joller tõdes, et juba praegu võimaldavad väga paljud tööandjad oma töötajatele paindlikku tööd: haiguse ajal saab töötada kodunt, teha tööd osa aega või hiljem järele või muuta töögraafikut – vastavalt inimese enesetundele ja tööandjaga sõlmitud kokkuleppele.

Inimene, kes soovib perearsti või pereõde petta, saab seda teha üsna kergesti, rääkis Joller.

„Kui praegune süsteem jätkub, siis tööandja võib küll märgata inimese vääritut käitumist, kuid perearst annab sellele töövõimetuslehega sisuliselt legitiimsuse ja tööandja käed on seotud isegi siis, kui tal on olemas tõendid, et inimene tegelikult ei olnud haige,” märkis Joller.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes