Foto: Aldo Luud
Uudised
15. märts 2020, 07:59

Haiglad katkestavad ajutiselt peresünnitused, isasid sünnitusele ei lubata

Nii Lääne-Tallinna keskhaigla kui Ida-Tallinna keskhaigla teatasid, et katkestavad seoses Covid-19 viiruse laialdase levikuga ajutiselt peresünnitused.

Ida-Tallinna keskhaigla andis teada, et ajutiselt on peatatud ka perepalatitesse isade majutamine. Perepalatid jätkavad esialgu tööd ema-lapse palatitena, mille eest patsient tasub vastavalt kehtivale hinnakirjale. 

Hetkel perepalatites olevad isad võivad jääda haiglasse tingimusel, et viibitakse haigla ruumides. Haiglast väljudes enam tagasi sisse majja ei lubata.

Lääne-Tallinna keskhaigla andis teada, et  isadel ja tugiisikutel ei ole lubatud viibida sünnituse juures, samuti ei ole isadel ja tugiisikutel lubatud viibida sünnitusmajas sünnitusjärgselt. Sünnitusmajas viibijaid ei ole lubatud külastada ning neile ei ole lubatud tuua pakke.

Juhul, kui patsient on haigestunud koroonaviirushaigusesse (COVID-19) ja vajab sünnitusabi, ttuleb sellest enne saabumist vastuvõtutuba teavitada. 

Pärnu haigla andis samuti teada, et palub võimalusel isadel ja tugiisikutel sünnituse juurde ja sünnitusjärgselt ema-lapse mitte tulla.