Tallinna lennujaam 16. märtsi hommikul.Foto: Rauno Vahtre
Eesti uudised
16. märts 2020, 10:38

GALERII | Esmaspäeva hommikul Tallinna lennujaamas reisijaid veel jagus

Eriolukorra neljas päev – Eestisse sisse pääseda on raske, aga Tallinna lennujaama kaudu võivad siit lahkuda kõik, kelle lennud pole veel tühistatud. Esmaspäeva hommikul seda võimalust ka kasutati.

Täna väljuvad Tallinna lennujaamast lennud näiteks Minskisse, Riiga, Moskvasse, Kopenhaagenisse, Londonisse, Helsingisse jne. "Rahulik oli lennujaamas, pigem nukramavõitu. Tavapärane sagimine puudus ja avatud oli vain üksikud check-ini lauad. Ühes neist oli järjekord ja kõik olid välismaalased," kirjeldas Õhtulehe fotograaf. "Taksojuht ütles, et olen kolme päeva jooksul tema esimene klient lennujaama."

Eestist väljumisel ei eestlastele ega välismaalastele piiranguid pole. Eestisse on alates teisipäevast, 17. märtsist õigus tulla vaid Eesti kodanikel ja elanikel, sh tähtajalise elamisloa või -elamisõigusega isikutel.

Riiki pääseb ka rahvusvahelist kaubavedu, sh toidu- ja meditsiinikaupade vedu teostav transport. Lisaks ka elutähtsat teenust osutavad inimesed, näiteks kütusetarnijad. Eesti riiki tohivad transiitkoridorina läbida ka välismaalased, et jõuda oma koduriiki, juhul kui neil ei ole COVID-19 haigusnähte. 

Välismaalased, kes töötavad Eestis viisaga või viisavabalt, pärast 17. märtsi Eestisse tagasi ei pääse. Juhul kui nad juba viibivad Eestis, siis on neil võimalik Eestis edasi olla või soovi korral riigist lahkuda.