Foto: PantherMedia / Scanpix
Maailm
14. juuli 2017, 22:30

8 viga, mida liha grillimisel kiputakse tegema (8)

Grill, tšill, õlu või vesi, hea seltskond, näljased kõhud, soe (loodetavasti) ilm... Mõnus! Kui nüüd ka liha hästi välja tuleks. Ajakiri Men's Journal annab mõned soovitused, milliseid sagedasi grillimisvigu vältida tuleks.

1. Grill on must ja pesemata - asi pole ainult bakterites, vaid nii võib näiteks grillkala mõnus krõbe nahk räpase grillivõre külge kinni jääda.

2. Paned liha liiga külmalt peale. Lase lihal enne toatemperatuurile jahtuda.

3. Tõstad liha liiga sageli ümber. Sedasi sa pigem aurutad kui grillid.

4. Surgid, torgid ja vajutad lihatükke kogu aeg. Lase tulel oma tööd teha.

5. Liiga kõrge kuumus. Liha söestub enne kui läbi küpseb.

6. Liiga madal kuumus.

7. Kogu aeg sama temperatuuri hoidmine. Tegelikult vajab iga liha valmimiseks oma temperatuuri. Selleks ajaks, kui õigel kuumusel veisefilee keskmise küpsusastme saavutab, on kanafileed juba lootusetult kuivaks praetud...

8. Liha maandub sööja taldrikul liiga ruttu. Liha vajab pärast grillimist-praadimist natuke "puhkeaega", sest küpsemisprotsess jätkub ka pärast kuumuselt ära võtmist. Käsuta oma külaliste näpud eemale ja lase neil mõni minut oodata ja suud vesistada.