Foto: fcafotodigital
Uudised
12. august 2020, 11:06

Kas salenemiseks tuleks rasvastest piimatoodetest loobuda?

Arusaam, et saleda joone hoidmiseks tuleb rasvaseid toiduaineid iga hinna eest vältida, on jäänud ajalukku. Ent sellal, kui rammus avokaado, mandlid ja oliiviõli on tervislike rasvade allikatena omaks võetud, otsitakse jogurtiletist veel tihti lahjasid tooteid.

«Ent ka piimarasv on üks neist toiduainetest, mida ei tasu peljata. Piimarasv moodustab suure osa piimatoodete toiduenergiast ja on organismi jaoks üks kergemini omastatavaid ja tähtsamaid energiaallikaid,» kinnitab Valio piimaekspert Elle Must. 

Musta sõnul on erinevad uuringud leidnud, et kõrge rasvasisaldusega piimatooted pigem soodustavad saleda joone hoidmist, sest võivad ennetada ülesöömist. «Seda on seostatud rasva suure energiasisaldusega, mis aeglustab suhkrute imendumist vereringesse,» lisab ta.  

Must ütleb, et Eesti tarbija teadlikkust ongi juba näha sellest, et täispiim on muutunud populaarseks. «Paljud täiskasvanud aga puhtal kujul piima tarbida ei armasta – selleks, et kasulikud ained jõuaks kõigini, hakkas Valio tootma täispiimajogurteid,» lisab ta.