Foto: Tiit Tamme
Eesti uudised
29. jaanuar 2021, 10:53

Hanno Pevkur nakatus koroonaviirusega, lähikontaktsed on ka Reps, Helme, Saar ja Seeder (107)

Riigikogulane Hanno Pevkur annab teada, et tema koroonatest osutus positiivseks. 

"Eile (neljapäev) hommikul tõusin kerge palavikuga ja perearstiga konsulteerides otsustasime teha Covid testi. Kahjuks tulemus positiivne. Kust viiruse sain, pole õrna aimugi. Maski olen pidevalt kandnud ja hoidunud ka maksimaalselt kontaktidest. Aga fakt on fakt. Edasine perearsti ja terviseameti juhiste järgi, mh isolatsioon. Tunnen ennast hästi ja loodan, et nii ka jääb. Püsige terved ja jälgige tervist! Eriti need, kellega viimastel päevadel kokku puutusime, sest kuigi mul mingeid sümptomeid kuni eilseni polnud, ei saa arstide kinnitusel välistada, et viirus oli end kehasse peitnud juba varem."

Kolmapäeva õhtul oli Pevkur ETV saates "Esimene stuudio", kus koos temaga viibisid ka Mailis Reps, Martin Helme, Indrek Saar ja Helir-Valdor Seeder ning saatejuht Johannes Tralla, kes kõik peavad tõenäoliselt eneseisolatsiooni jääma.

ETV  päevakajaliste saadete peatoimetaja Peep Kala ütles ERR uudisteportaalile, et kolmapäevase "Esimese stuudio" ettevalmistamise käigus järgiti kõiki ohutusreegleid.

"Saate tehniline meeskond kandis maske. Saatekülalised, sealhulgas Hanno Pevkur kandsid kuni eetrini maske. Saatekülaliste vahed stuudios olid vähemalt kaks meetrit," selgitas Kala.

Ta lisas, et kuna ta ise oli saate eel ja ajal telemajas ja puutus saatekülalistega kokku, siis jääb ta sarnaselt Johannes Trallaga eneseisolatsiooni.

Varem on koroonaviirusega nakatumine levinud riigikogus Isamaa fraktsioonis.