Koroonaviiruse vastane vaktsineerimine, vaktsineerimistelk.Foto: Martin Ahven
Uudised
26. oktoober 2021, 14:12

Huvi vaktsineerimise vastu kasvas uute piirangute eel hüppeliselt (56)

Eelmisel nädalal, mil valitsus kinnitas uued piirangud, käis ainuüksi Confido punktides end vaktsineerimas ligi poolteist tuhat inimest rohkem kui kaks nädalat varem.

„Me kõik peame selles kriisis kogema nii pinget kui ebamugavust, aga esimene märk uute piirangute kasust on silmaga nähtav,“ märgib Confido vaktsineerimiskoordinaator Erki Limbak, kelle sõnul käis Confidos eelmisel nädalal Covid-19 vastu vaktsiini saamas 3599 inimest. Seda on 67% võrra rohkem kui kaks nädalat varem, mil vaktsineeriti vaid 2155 inimest.

„Kui juba ainuüksi uute piirangute ootus tõstis vaktsineerimistempot, siis loodetavasti jätkub sama trend ka alanud nädalal,“ on Limbak optimistlik, et varasemate nädalate loid vaktsineerimistempo on taas hoogu juurde saamas. Valitsuse otsusega hakkasid sellest esmaspäevast kehtima uued piirangud, mille tulemusena pääseb näiteks meelelahutus- ja toitlustusasutustesse vaid vaktsineerimispassi või läbipõdemistõendiga. 

„Paljudel inimestel on juba sel nädalal võimalik saada ka koroonavaktsiini tõhustusdoos,“ meenutab Erki Limbak. Tõhustusdoosi saavad Confido vaktsineerimispunktides teha täiskasvanud, kellest üle 65aastastel peab olema eelmisest vaktsineerimisest möödas vähemalt kuus kuud ja 18–65aastastel vähemalt kaheksa kuud.

Pärast kuue kuu möödumist saavad ka sotsiaal-, haridus- ja meditsiinitöötajad kasutada tõhustusdoosi võimalust. Immuunpuudulikkusega inimestel on soovitatav manustada Covid-19 vaktsiini tõhustusdoos mitte varem kui kuue kuu möödumisel esmase vaktsineerimiskuuri lõpetamisest.

Confido vaktsineerimiskeskused on avatud Veerenni Tervisekeskuses, Raatuse Tervisekeskuses ning Confido kiirkliinikutes ja Südameapteekides üle Eesti, lisaks sõidab Tallinnas ringi vaktsineerimisbuss. Vaktsineerimispunktide kohta leiab täpsemat infot siit.