MIKS JUST SIIS? Ajakirjanik Krister Kivi teab, et tinnitusel võib olla ka teisi põhjuseid, kuid talle ei anna rahu, miks see tekkis just pärast vaktsineerimist.

Foto: Martin Ahven
Uudised
4. juuli 2023, 07:12

„Terviseameti vastuses on pakutud välja hulk põhjuseid, miks see võis tekkida, alates sellest, et ma suitsetan, lõpetades sellega, et ma olen ülekaaluline.“

„SEE ON KARJUVALT EBAÕIGLANE!“ Mees on kindel, et koroonavaktsiin tekitas kõrvus lakkamatu vilina, kuid pole leidnud loodetud abi

Lakkamatu pinin, vilin ja kohin. „Nagu ritsikad, elektri kõrgepingeliin,” kirjeldab ajakirjanik Krister Kivi tinnitust, mis saadab teda juba teist aastat. Ta on kindel, et selle põhjustas koroonavaktsiin. Tervisekassa ja ravimiamet arvavad teisiti.

Et ei oleks vääritimõistmist – ta pole vaktsiinivastane, pole kunagi olnud. „Olen teinud elus igasuguseid vaktsiine. Olen vaktsineeritud marutõve, teetanuse, A-ja B-hepatiidi vastu,” loetleb Kivi, kes on tuntud ka kui reisiajakirjanik ja paari raamatu autor. Koroonavaktsiini on ta saanud kolm doosi.

Kui tuli info koroonavaktsiinide loomisest, ei jõudnud Kivi neid ära oodata. „Mulle tundus, et see on viis, kuidas maailm saab edasi liikuda ja need jubedad piirangud lõpevad. Ma ei suutnud võtta tõsiselt võimalust, et vaktsiinid võiksid teha midagi halba, kuigi me ju teame ajaloost, et on olnud selliseid, mis on vähem õnnestunud.”

Edasi lugemiseks: