E-sigaretFoto: Kaarel Tigas
Tarbija
24. september 2013, 16:59

E-sigaretimüüja: riik kaitseb rahva tervise hinnaga sigaretitootjate huve (17)

Ennast e-riigiks pidav Eesti takistab tavasigarettidest tervislikumate e-sigarettide levikut. Kui nikotiiniga e-vedeliku keelustamise plaan läbi läheb, siis on see otsene kuritegevuse ja enesemürgitamise soosimine, leiab e-sigaretifirma Nicorex.

Riik tahab nikotiiniga e-vedeliku apteegikaubaks muuta. See tähendab, et nikotiini e-vedelik kaob Eesti turult, sest müügiluba lähima viie aasta jooksul keegi ei saa.

Samal ajal korraldab riik ise reklaamkampaaniat „Ostad salasigarette, toetad kuritegevust!". Nikotiini e-vedelike keelustamisega hakkab riik avalikult toetama salakaubandust ja riskib inimeste tervisega. Mustal turul müüdavate vedelike üle puudub kontroll ja nende koostis on kõigile teadmata.

Juhul kui nikotiiniga e-vedelik kauplustest välja tõrjutakse, lähevad paljud tänased e-sigareti tarbijad tavasigareti juurde tagasi, mis omakorda tähendab, et tubakast põhjustatud surmade arv ei vähene.

Kvaliteetsete e-sigarettide müügiga tegelev ettevõte Nicorex algatas sellise põhjendamatu rahva tervise vastu suunatud aktsiooni tõkestamiseks allkirjade kogumise kampaania keskkonnas petitsioon.ee.

E-sigareti nikotiini e-vedelik peab jääma vabamüüki.