Foto: PantherMedia / Scanpix
Silja Paavle 19. oktoober 2014 10:53
Tass kuuma kakaod või paar tükki šokolaadi päevas võib vähendada südameinfarkti ohtu ligi poole võrra.

Nii väidavad Baltimore'i John Hopkinsi ülikooli teadlased. Nende uuringud kinnitavad, et regulaarne šokolaadi söömine väldib nagu aspiriingi veresoonte ummistumist ehk näiteks trombide teket ja veresoonte lupjumist.

Teadlased soovitavad süüa umbes kaks teelusikatäit tumedat šokolaadi päevas. Suurtes kogustes heledamat sorti suurema rasva ja suhkrusisaldusega šokolaadi söömist teadlased siiski ei soovita.

Kakaosisaldusega toodete positiivsest mõjust südamele ja vereringele räägitakse aeg-ajalt ikka, heaks teevad need tooted flavonoidid, mida tumedas šokolaadis on peaaegu kaks korda rohkem kui punases veinis või rohelises tees.