Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
29. detsember 2014, 11:42

Kui kaua paraneb murtud süda? (6)

Pärast lahkuminekut kulub kuu, et taastada endine psühholoogiline seisund, kinnitavad Missouri ülikooli teadlased.

USA teadlased selgitasid uues uuringus, kui kaua kulub aega murtud südame paranemiseks, kirjutab Genius Beauty. Nad leidsid, et 58% lahku läinud inimestest suutsid oma emotsionaalse seisundi taastada umbes kuu aja möödudes – selleks ajaks kadus suurem osa lahkuminekuga seonduvatest tunnetest.

Ka selgus, et kõige parem ravim lahkuminekust ülesaamiseks on flirt võõrastega ja seks uue partneriga. Sageli pidasid murtud südamega inimesed flirti või võõraga magusaks kättemaksuks oma endisele partnerile. Ekspertide hinnangul pole juhuseks muidugi murtud südame ravimiseks just kõige parim ravim, sest ohustab füüsilist tervist eelkõige ohuga nakatuda suguhaigustesse.

Teadlased uurisid eelpooltoodud järelduste tegemiseks 170 tudengit, kes olid viimase kaheksa kuu jooksul oma kallimast lahku läinud. Neil võis murtud südame paranemine toimuda muidugi kiiremini, kuna noortel on lihtsam emotsionaalset valu ületada, neil on suur suhtlusringkond ja suhted ei pruugi selles eas üldse pikalt kesta.

Küll aga kulus sarnaselt üks kuu murtud südame taastamiseks nii neil, kes jätsid oma kaaslase maha kui mahajäetuil. Samas kasutasid seksi partnerile kättemaksuks ja leidsid uue partneri need, kes olid ise vanast suhtest loobunud.