Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
12. märts 2015, 11:53

Kas sidruniga vee joomine aitab tõesti kaalu langetada? (1)

Mitmed kuulsused, näiteks näitlejanna Gwyneth Paltrow, joovad kuuma vett sidruniga, sest nad on veendunud, et see aitab kaalust alla võtta. Kas sidrunga vett juures saab tõesti kaalu langetada?

"Kuum vesi sidruniga iseenesest kaalu ei langeta," räägib toitumisekspert Alissa Rumsey portaalis Women's Health. Kuid kui sidrunivett juuakse kaloririkkama joogi, näiteks suhkrurohke kohvi või mahla asemel, saab keha tema sõnul vähem kaloreid ja see mõjub küll kaalule positiivselt.

Vee joomine, olgu see siis soe või külm, sidruniga või ilma, mõjub ka hästi ainevahetusele. Need, kes ei armasta paljast vett juua, võivad sellele julgelt lisada sidrunit kartmata, et võivad nii kehakaalule karuteene teha.

Lühiajaliselt aitab sidruniga vee joomine vähendada puhitust, sest see toimib loodusliku diureetikumina. Kui puhitus kestab aga pikemaajaliselt, tuleks siiski selle põhjus üles leida ja probleemid seljatada. Reeglina on puhituse põhjustajaks harjumus liiga kiiresti süüa, kõrrega juua, gaseeritud jookide joomine, liigne soola- ja suhkru tarbimine.

Sidruniveest hoiduma peaksid Rumsey sõnul need, keda kimbutavad kõrvetised, kuna tsitruselised mõjuvad seedeelundkonnale ärritavalt.