Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
16. märts 2015, 12:52

Pidutsesid nädalavahetusel kõvasti? Siin on mõned nõuanded enda turgutamiseks (5)

Seda juhtub ka parimatega meist: oleme korralikud ja järgime tervislikke eluviise, kuid nädalavahetusel sõpradega kokku saades unustame kõik tervisliku ja pidutseme nagu hullud.

Et pole mõtet tehtut kahetseda, pakub MindBodyGreen välja mõned nõuanded, kuidas end nädala algul suurest pidutsemisest rutiinsesse ja tervislikku argipäeva tagasi turgutada.

1. Naudi pidutsemist, ka tagantjärgi. Kui sa lähed hulluks, siis võiks see ju pigem lõbus olla.

2. Ole enda vastu kena, nii pidutsedes kui pärast seda. Pidutsemist ei maksa kritiseerida. Mis tehtud, see tehtud ja nüüd tuleb eluga edasi minna. End süüdistades või toimunud kahetsedes ajad end vaid suuremasse stressi ning see raskendab kogu olukorrast väljatulekut.

3. Kui sulle ei meeldi, kuidas sa end tunned, kasuta allolevat infot argipäeva naasmiseks. Nüüd, kui sa oled tunnistanud, et midagi läks viltu, kuid andnud endale selle andeks, asu end turgutama.

4. Turguta keha veega. Veelgi parem, kui vesi on soe ja sellele on lisatud sidrunit. See soodustab seedimist ja aitab organismil puhastuda.

5. Viska menüüst välja kõik suhkrut sisaldavad ja töödeldud toidud, poolfabrikaadid, piim ja jahu. Söö toitusid nende loomulikus olekus. Parimad on rohelised köögiviljad, puuviljad, lahjad proteiinirikkad toidud (munad, kala, kana), pähklid ja seemned.

6. Tarbi probiootikume. Äärmiselt oluline on suurendada heade bakterite kogust oma soolestikus, probiootikumid on parim võimalus sellega alustamiseks.

7. Joo võilillejuure teed. See kofeiinivaba tee aitab maksa puhastamisele kaasa, see on äärmiselt oluline kõrvaldamaks kehast toksiine ja taastamaks selle funktsioneerimise optimaalset taset.

8. Hinga. See aitab parandada rakkude tööd ja ainevahetust, tuues nii kehasse ka energiat. Proovi järgmist hingamisharjutust: hinga läbi nina sisse, lugedes samal ajal neljani; hoia hinge sees, nimetades arvu üks; hinga läbi nina välja, lugedes samal ajal neljani; hoia nii, nimetades arvu üks. Korda seda harjutust kolm kuni viis korda.