Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
23. märts 2015, 15:58

Mees! Siin on sulle viis põhjust, miks sa peaksid täna oma tervisele mõeldes masturbeerima (34)

Eneserahuldamine ei ole mitte üksnes mõnus ja lõõgastav, vaid ka tervisele kasulik.

"Masturbatsioon on osa tervest seksuaalelust," kinnitas kliiniline seksuoloog Gloria BRAME portaalile Men´s Health. Tema sõnul on see täiesti ohutu, teadusuuringud kinnitavad hoopis, et eneserahuldamine võib olla tervisele kasulik. "See on tervislikum kui igapäevane hammaste harjamine," kinnitab ta.

Nagu hambapesust räägitakse, et seda peaks tegema korrapäraselt, peaks regulaarselt puhastama ka oma seemnejuhasid.

Men´s Health toon välja viis põhjust, miks võiksid täna oma tervisele mõeldes masturbeerida.

• See takistab vähi teket. Austraalia teadlased on leidnud, et meestel, kes ejakuleerisid viis või rohkem korda nädalas, on kolmandiku võrra väiksem tõenäosus haigestuda eesnäärmevähki võrreldes nende sookaaslasega. Seda seletatakse sellega, et ejakulatsioon puhastab haigustekitajad urigenitaaltraktist.

• See tugevdab lihaseid. Vanusega koos kaob lihastoonus isegi intiimsematest paikadest. Regulaarne seks või masturbatsioon paneb aga vaagnapõhjalihased tööle, tugevdades samal ajal neid. Tugevamad vaagnapõhjalihased aitavad vältida erektsioonihäireid ja uriinipidamatust.

• See aitab seksi ajal kauem vastu pidada. Kui masturbeerid näiteks tunnike enne kohtingut, aitab see hiljem seksuaalvahekorda asudes seemnepurset edasi lükata ja jõuda suurema tõenäosusega orgasimini naisega samal ajal.

• See tugevdab immuunsust. Immuunsüsteemi komponendid aktiveeruvad seksuaalsel teel ja läbi orgasmi. Samuti tõstab seemnepurse ka kortisooli nimelise hormooni taset, seegi aitab reguleerida ja tõsta immuunsust.

• See parandab meeleolu. Eneserahuldamine vabastab organismi mõnuaineid nimega dopamiin ja oksütotsiin, nende olemasolu aitab suurendada rahulolu organismis ja ajus tervikuna.