Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
1. aprill 2015, 17:18

Lugu ilmus esmakordselt 2013. aasta märtsikuu Tervis Plussis.

Kurvid pesusse peitu (1)

Figuuri korrigeerimine pesu abil ei tähenda enam ammu keha kammitsemist piinavasse nöörkorsetti või vaevlemist ebaseksikates vuplites. Moodsad materjalid ja lõiked lasevad aktiivselt liikuda, kujundavad silueti proportsioonid harmooniliseks ja enesetunde mugavaks igasuguse kehatüübiga naisel.

On selge, et ülearuseid vorme pole võimalik pesuga olematuks teha, kuid strateegilistest kohtadest kumerusi ühtlustada ja figuuri voolujoonelisemaks muuta saab edukalt. Innovaatiline pesutehnoloogia võimaldab näiteks teatud kehaosi rohkem trimmida, gravitatsiooni eirates vorme ülespoole suunata ja hajutada ülearust kehapolstrit voldikesi tekitamata.

Olulisim on igapäevapesu valikul lähtuda mugavusest, sest mis tähtsust on lamedal kõhul, kui samal ajal on tunne, et kõik siseorganid on ebaloomulikult kokku surutud ja hingata on raske.

Kasutusel on elastsed võrkmaterjalid ja tehnoloogiad, mis võimaldavad luua mugavat õmblusteta pesu.

Erilist tähelepanu pööratakse võimalikult sujuvate servade ja üleminekute loomisele, mille teenistuses on laserlõikus ja spetsiaalsed trikotaažitehnoloogiad. Kui tavapesu kandes saab väikese pitsivälgatuse veel andeks, siis korrigeeriv alusrõivas peaks olema hästi varjatud saladus ning randid ja läbikumavad õmblused välistatud.

Vali õige suurus!

Alusrõiva ostmisel on võtmetähendus täpselt sobival suurusel. Pesu peab olema paras, sest ka kõige korrigeerivam ese ei kaota vorme, vaid suunab ja surub rasvavoldikesi eri suundadesse ning kõik üleliigne hakkab number väiksema toote korral ootamatutest kohtadest inetult välja pungitama. Number suurem pesu võib küll mugavam tunduda, kuid ülearune avarus ei anna vajalikku efekti ega täida toestavat ja vormivat ülesannet piisavalt.

Mis on milleks hea?

Pesu tasub minna proovima koos nende rõivastega, millega plaanid seda hiljem kanda, sest tihti selgub sobivus just siis, kui kõik kihid seljas. Samuti on oluline arves-tada pealismaterjalide struktuuri, läbipaistvust ja värvide sobivust. Kõige “tundlikumad” on ühevärvilised trikotaažkangad, mille alla sobib vaid siledapinnaline ja võimalikult õmblustevaba aluspesu. Kõige universaalsem tonaalsuse mõttes on ihuvärvi beežikas, kuid kindlasti mõjub must alati seksikamalt ja ahendab figuuri ka visuaalselt.

Kombineerimise kunst

Iga rõiva tarvis on olemas oma, kõige õigem pesukombinatsioon. Üks universaalsemaid võimalusi on kanda kleidi all keskmiselt trimmiva funktsiooniga alus-kleiti, mille büstiosa on jäetud vabaks, et saaks selle all kanda lemmikrinnahoidjat. Hea, kui selle üla- ja alaserva siseküljele on lisatud silikoonriba, mis välistab pesu rullimise ja libisemise ning tagab n-ö nähtamatu ülemineku. Samuti võiksid vormika figuuriga daami pesusahtlis olla kõrge värvliga õhukeste servadega aluspüksid, mis sobivad hästi ka pikkade pükste alla.

Figuuri saab efektsemaks muuta ka spetsiaalsete sukkpükste ja retuusidega. Kõige olulisem on taas jälgida, et üleminekukohad ei tekitaks lisavorme ega voldikesi.

Tänapäeva pesu-tööstus ei tegele üksnes vormide vähendamisega – paljud naised soovivad figuurile hoopis volüümi lisada. Nii on kõhtu trimmivate pükste teiseks funktsiooniks näiteks kergitada tuharaid. Push-upid ja silikoontäidisega rinnahoidjad aitavad aga hästi tasakaalustada täidlase alaosaga figuuri. Nii mõjub keha harmoonilisemana ja vormid on tasakaalus.

Suurerinnalistele on müügil ka rindu optiliselt vähendavad mudelid. Alates C-korvist tasub endale valida see õige laiemate õlapaelte ja silikoonribadega varustatud mudelite hulgast.