Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
7. mai 2015, 11:45

Ettevaatust, gripihooaeg kestab veel!

Kui ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine langes eelmise nädalaga võrreldes 13%, siis grippi haigestumine püsib samal tasemel. Gripihooaega ei loe lõppenuks veel ükski Euroopa riik.

Terviseameti andmeil pöördus 18. nädalal (27.04 -3.05) arstide poole 3296 haigestunut, neist ligi 47% olid lapsed. Sentinelsüsteemi kaudu registreeritud andmete põhjal võib hinnata grippi haigestumuse intensiivsust madalaks ja gripiviiruse levikut piiratuks, kuid hingamisteede haigustesse ja grippi haigestumus ei ole veel saavutanud varasemate aastate jooksul jälgitud tavapäraseid näitajaid.

Ringlevate viiruste etioloogilises struktuuris muutusi pole. Endiselt domineerib RS-viirus, millega seostatakse väikelaste ja osa vanemaealiste patsientide haigestumist. Laboratoorse kinnituse said 21 gripiviirust , neist 17 olid A- ja 4 B-gripiviirused. Grippi haigestumist täheldati peamiselt täiskasvanute ja vanemealiste vanusrühmades.

Ka suurenes eelmisel nädalal suurenes hospitaliseerimist vajanud inimeste arv 21 inimese võrra. E-Tervise SA täpsustatud andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 596 patsienti.

Gripihooaega ei loe lõppenuks veel ükski Euroopa riik. WHO Euroopa regiooni gripiseirevõrgustiku andmetel täheldati piiratud gripilevikut peaaegu kõikides liikmesriikides. Haigestumuse intensiivsust hindab keskmiseks vaid Holland, ülejäänud riigid hindavad haigestumuse intensiivsust madalaks.