Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
21. mai 2015, 15:38

Õnnetu naise pihtimus: "Olen allergiline oma mehe spermale." (27)

"Mille vastu sa allergiline oled?" hüüatas hämmeldunud mees, kui naine talle esimest korda arstide arvamust tutvustas. Naise tupeprobleemid algasid juba pärast nende esimest vahekorda ning omavahel oli sellest ikka ja jälle räägitud.

"Enamik naisi kurdab esimese vahekorra valulikkuse üle, sestap ei pidanud minagi seda imelikuks. Aga valu jätkus, teine kord, kolmas kord ja ka kaks kuud hiljem oli kõik endiselt valulik ning tupp põletikuline," räägib õnnetu naine oma lugu portaalis iDiva.

Ta lisab, et ei saa olla oma abikaasa vastu ebaõiglane: mees oli tema vastu alati õrn. Iga kord, kui põletik taandus, otsustati taas seksida ja mees muutus iga korraga järjest hellemaks. "Aga põletikud tulid ikka ja jälle tagasi. Ma ei suutnud mõista, mis toimub," räägib naine.

Talle meeldis eelmäng, kuid hilisem valulikkus tekitas temas hirmu ja pikapeale ka vastumeelsust seksuaalvahekorra ees. See kippus üha sagedamini pärast eelmängu pooleli jääma.

Lõpuks võttis naise üle piinlikkusest ning konsulteeris günekoloogiga. "Minu õuduseks ütles ta, et mul on suguhaigus ja ma pean end antibiootikumidega ravima. Aga mu mees oli ainus, kellega ma olin maganud!" põhjendab naine, miks ta selle arsti soovitusi eiras ja otsis uue spetsialisti.

Ka järgmised günekoloogid ütlesid, et naisel on suguhaigus ning väitsid, et mees peab ole ma talle truudust murdnud. "Me mõlemad tundsime end solvununa," ohkab naine, et pinged muudkui kasvasid. Ühel päeval saadi pingetest üle ning tehti suguhaiguste analüüsid. "Need olid korras. Oleksime pidanud seda kohe tegema, need analüüsid olid kergenduseks meile mõlemale," lausub naine. Üheskoos otsustati saada laps, lootes, et rasedusperiood probleemi kaotab. Seda ei juhtunud.

Naine meenutab, et kogu rasedusperiood oli piin ja valu, sest põletikud püsisid pidevalt. Pärast rasedust ei muutunud midagi. Nüüd oli naine veendunud oma tükk aega tagasi tekkinud kahtluses: ta on seksi vastu allergiline.

Internetist infot otsides leidis ta, et spermaallergial ongi palju sarnaseid sümptome sugulisel teel levivate haigustega. Ta otsustas aga veelkord seksuaaleksperdiga nõu pidada.

"Selgus, et mul oli kogu aeg õigus! Spermaallergia kimbutab tegelikult paljusid naisi, eriti neid, kellel on valulikud menstruatsioonid," räägib naine, kes edaspidi sai abi immunoloogilt. Spetsialistid kinnitasid talle ka, et see allergia on vähetuntud, kuid isegi mehed ise võivad oma sperma suhtes allergilised olla.

Nüüd seisis naine äkitsi silmitsi väljavaatega kogu elu seksita elada. See tegi ta nõutuks. "Asi ei ole nii hull, tegelikult on see lihtne. Lihtsalt kasuta iga kord seksides kondoomi," selgitas talle spetsialist. "Ja see oligi lihtne. Et ma loll ise selle peale varem ei tulnud!" kostab naine, kes pärast mitut aastat kannatusi oma probleemile lahenduse leidis.