Margus ViigimaaFoto: MATI HIIS
Uudised
1. juuni 2015, 10:05

Kardioloogia tippeksperdid kohtuvad sel nädalal Tallinnas (2)

„Kui endistes Nõukogude Liidu riikides püsib suremus südame- ja veresoonkonnahaigustesse samal tasemel või kasvab, siis Eesti eristub teistest suremuse langusega," selgitas Eesti Kardioloogide Seltsi president prof Margus Viigimaa Eesti olukorda südamehaiguste teemast rääkides.

„Ka ravi kvaliteet on Eestis väga hea, kuid peame tegema südamehaigustesse suremuse osas jätkuvalt pingutusi. Haigestumus on langenud ka Lätis ja Leedus, kuid võrreldes Eestiga vähem. Seega suundume oma näitajatega jõudsalt Põhjamaade suunas," lisas ta.

Südamehaiguste erinevaid aspekte käsitletakse põhjalikult 4. – 6. juunini Tallinnas toimuval 25. Põhjamaade-Balti kardioloogide kongressil, mis toob siia pea 500 kardioloogi.

Lisaks arvukalt esindatud Eesti arstidele kogunevad konverentsile kõikide Põhjamaade ja Balti riikide kardioloogide seltside presidendid ning mitmed Euroopa kardioloogide seltsi juhtivad liikmed.

Konverentsil arutletakse südamehaiguste üle nii Eestis kui Euroopas, peetakse diskussioone ja esitletakse postreid. Kuna kardioloogia hõlmab erinevaid teemasid, siis on kongressi kava laiapõhjaline: käsitletakse näiteks nii südamehaiguste ennetamist ja perekondlikku haigestumisriski, räägitakse erinevatest haigustest, aga ka kardiokirurgiast ja tehnilistest abivahenditest, mis aitavad elukvaliteeti parandada või säilitada. Kuna südamehaiguste ennetuses on suur roll õdedel, siis on neile pühendatud eraldi sessioon.

„Tallinnas toimuv konverents aitab kaasa sellele, et kardioloogide teadmised oleksid kõige kaasaegsemad. Samas on konverents oluline Euroopa tasandil – saame end kuuldavamaks teha ning meid saab otsuste tegemisel rohkem arvesse võtta," kinnitas prof Viigimaa.