Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
18. november 2015, 15:00

Valmista ise: lihtne segu sundasendis töötamisest tekkinud valu peletamiseks

See hämmastavalt lihtne looduslik vahend leevendab sundasenditest põhjustatud kaela- ja peavalu ning parandab nägemist. Ja seda mitte vaid korraks – pärast selle kasutamist võib valu kaduda aastateks.

Segu valmistatakse rafineerimata taimeõlist ja soolast, parim on meresool, kirjutab Healthy Life Tricks. Sega klaaspudelis 10 supilusikatäit soola ja 20 supilusikatäit õli, näiteks oliivi- või päevalilleõli. Sule pudel õhukindlalt ning paari päeva pärast on segu tarvitamiseks valmis.

Siis hõõru segu jõulise massaažiga kaela- ja õlavöötme piirkonnas valulikele kohtadele. Esimestel päevadel tee massaaži kaks-kolm minutit, seejärel pikenda massaažiaega igal järgmisel päeval veel kaks-kolm minutit kuni kahekümne minutini. Pärast iga massaaži lõppu pühi masseeritud piirkond niiske ja sooja rätikuga.

Tasub teada, et esialgu võib massaaž tekitada väiksemaid nahaärritusi. Siis võid kaelale puistata pärast puhastamist beebipuudrit.

Kümnepäevane ravikuur peaks aga stimuleerima vereringet ja parandama lihaste taastumist kõhrede ja luude ümber. Pärast 8-10 massaaži võiksid tulemusi tunda ehk verevoolu ergutamine lülisamba kaelaosas kaotab peavalud ja ka nägemine paraneb.

Ka mõjub selline tegevus keha võimele toksiinidest vabaneda, mis omakorda aitab normaliseerida ainevahetust. Kui keha hakkab jääkainetest vabanema, võib inimene tunda end uimasena, ka võib pea ringi käia. Seda ei juhtu aga õnneks tihti.