Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
31. detsember 2015, 14:21

UUELE AASTALE VASTU: Need kaheksa uusaastalubadust muudavad su elu paremaks! (6)

Uus aasta koputab juba uksele – viimane aeg on anda endale uusaastalubadusi. Need ei pea olema keerulised, sest elu on palju lihtsam, kui me enamasti arvame. Katseta tänavu seega hiigelsuurte eesmärkide seadmise asemel hoopis väikeste ja lihtsate asjadega. Usu, need muudavad su elu paremaks!

Sest midagi pole teha – hiigelsuured eesmärgid kipuvad ellu tooma rohkem stressi kui rõõmu. Eriti, kui nad ei kipu täituma, kirjutab Womanitely. Seega, luba endale suurema maja või uue auto ostmise asemel midagi väikest ja lihtsat, mis aitavad sul leida rahu iseenda ning ümbritseva karmi maailmaga. Seega, luba endale...

1. ... ma töötan vähem ja lõõgastun rohkem. Töönarkomaan olemine on tegelikult ka inimese iseenda valik. Kuid püüd saavutada rohkem edu ning omada kopsakamat rahakotti ei tee inimest õnnelikuks. Jäta igasse päeva hetki lõõgastumiseks ja puhkuseks. Sel ajal hari ennast, loe häid raamatuid, veeda aega sõpradega, tee trenni, mediteeri või tee teisi endale meelepäraseid tegevusi. Inimesel ei ole tegelikult õnnelik olemiseks palju vaja.

2. ... ma armastan ennast. Teised võivad soovida ju igasuguseid asju, kuid oma eluteel sea eesmärke ikka enda südamesoovide järgi. Ära lase teistel enda unistusi rikkuda. Õpi end armastama ja usaldama, see on tõeliselt oluline.

3. ... ma armastan rohkem ja vihkan vähem. Vihkamine on võimas tunne, see on isegi armastusest võimsam. Kuigi vihast on peaaegu võimatu vabaneda, püüa teha uuel aastal armastusele rohkem ruumi. Sa võid olla täiesti üksi, kuid ära kaota iial lootust. Kindlasti on kuskil keegi, kes armastab ja hoolib sinust ilma lisatingimusteta.

4. ... ma mõistan inimesi rohkem ja mõistan nende üle vähem kohut. Lihtne on viidata tänaval taaruvale inimesele öeldes, et ta on purjus. Aga äkki inimene tunneb end lihtsalt halvasti? Lihtne on mõelda, et mõni su kaaslastest riietub halvasti. Äkki kulub tema raha raske haiguse tõttu hoopis ravimitele? Enne, kui sa hakkad kellegi üle kohut mõistma, proovi teda mõista, aidata või jäta ta hoopis rahule. Igal inimesel on õigus teha täpselt seda, mida iganes ta soovib.

5. ... ma stressan vähem ja naudin elu. Stress ei lase inimesel sageli elu nautida. See ei lase ka saavutada eesmärke ja järgida unistusi. Tundlikud inimesed on stressiga eriti hädas, sest seda tekitab neis pidev süütunne suurte eesmärkide täitmata jäämise pärast. Stressamise asemel püüa nautida neid väheseid asju, mida inimene sulle pakub, ära ela oma elu keeruliseks. Ära järgi oma igapäevaelus masse, järgi oma südant!

6. ... ma annan rohkem. Heategevus teeb inimesed paremaks. Kui sul pole anda raha, anneta abivajajatele oma aega. Olgu see siis jutuajamine mõne kodutuga või vabatahtlik töö koerte varjupaigas. Usu, vabatahtlik töö toob sulle uusi sõpru ja juhatab uute hobide juurde. See tekitab sinus tunde, et maailm vajab sind.

7. ... ma kuulan rohkem ja räägin vähem. Sa võid öelda sadu veenvana kõlavaid sõnu, kuid keegi ei mõista sind ikkagi. Miks? Inimesed kuulevad vaid seda, mida nad soovivad. Seega, ära raiska oma aega selgitustele, vabandustele ja pikkadele kõnedele. Selle asemel püüa kaaslasi rohkem kuulata.

8. ... ma olen tänulik. Tänulik olemine on õnneliku elu üks põhialuseid, mida enamik meist kipub ignoreerima. Pole midagi halvemat sellest, kui pidevalt halada raha puudumise või väikse korteri tõttu. Paljudel ei ole raha ja isiklikku elamispinda üldse, kuid nad on ikka õnnelikud. Ole sinagi tänulik selle üle, mis sulle antud on. Päris kindlasti suudad sa asja üle järele mõeldes kirja panna pika nimekirja asjadest ja sündmustest, mille üle oled sa tänulik. Tee hädaldamisele lõpp juba täna!