KOGU AEG TOEKS: Lapsevanemad Anneli ja Marko peavad endas leidma jõudu, et seda siis oma raskelt haigele pojale Joosepile üle kanda. Suur lootus on, et välismaal õnnestub leida Eestis haruldasele haigusele tõhusamat ravi.Foto: Laura Oks
Eesti uudised
29. jaanuar 2016, 06:00

Nii vald kui ka kogukond on väga toetav ja Kostivere külaselts korraldab veebruaris heategevusliku ürituse "Joosepi heaks", et saada kokku raha, mida pere vajaks, et võimaluse korral Joosep välismaale ravile viia ja seal talle toeks olla.

Joosepi aitamiseks on samuti avatud pangakonto Markos-Joosep Raudlam EE857700771001664318.

"Me ei tea kunagi, mis homme toob. Elame päev korraga." (88)

Jalgpallihuviline poiss maadleb südilt oma haruldase ja kurja haigusega. 

Jalgpallihuviline poiss maadleb südilt oma haruldase ja kurja haigusega. 

"Vahel istun maha, nutan ja karjun, et enam ei suuda. Ja siis kogun ennast ja lähen jälle edasi," räägib ema. "Pojal oli kerge palavik, köha, nohu natuke. Nagu ikka külmetus- või viirushaiguste korral. Seepärast me ei osanud algul väga reageerida. See aga ei läinudki üle," räägib ta kuue aasta tagusest suvest, kui tol ajal kaheksa-aastast poega tabas ootamatult Eestis üliharuldane haigus, mille vastu nad abikaasaga siiani tõhusat ravi otsivad. 

Aastate jooksul on praegu 13aastane Joosep saanud raviks nii hormoon-, keemia-, kui ka bioloogilist ravi. See on aidanud küll haiguse ägenemist kuigipalju ohjes hoida, kuid sellega on kaasnenud suur ülekaal, luude hõrenemine, viis selgroolüli on deformeerunud ja peale selle viirused ja põletikud ning muud vaevused.

Edasi lugemiseks: