LOOTUSRIKKAD: Vereloomevähki põdev väikse poja ema Marja ja tema elukaaslane Kalle on pärast Eesti arstidelt saadud ränka sõnumit taas lootusrikkad – Saksamaa arstid annavad paranemiseks suurt lootust. Tuleb vaid kokku saada ravile vajaminev suur rahasumma.Foto: Stanislav Moškov
Keha
14. märts 2016, 06:00

KUIDAS MARJAT TOETADA? Marja ravi saab toetada, kandes raha Marja kontole – Marja Lukk Danske Bank EE833300335395660008. Aidata saab ka Hooandjas ja ingliskeelses GoFundMe keskkonnas.

"Mulle on oluline oma lapse jaoks olemas olla." (65)

Vähki põdev väikse poja ema Marja, keda Eesti arstid enam aidata ei suutnud, sai uue lootuse Saksamaa kliinikus. 

Vähki põdev väikse poja ema Marja, keda Eesti arstid enam aidata ei suutnud, sai uue lootuse Saksamaa kliinikus. 

"Kui sain teada, et Eesti arstid mind enam aidata ei saa, istusin haigla koridoris toolile ja lihtsalt purskasin lahinal nutma," räägib vereloomevähki haigestunud Marja oma murdumishetkest. Nüüd, kolm kuud hiljem, istub ta oma kodus päikselise elutoa diivanil ja naeratab. Ta elab. Tal on lootust. 

Kadrioru kortermaja diivanilaual on kollased tulbid ja elutoaakende ees erkkollased õhulised kardinad. Läbi nende kardinate paistavad akna taga raagus puud ja kogu aknatagune maailm heledam ja helgem. Selles kollaste kardinatega korteris elavad Marja, Kalle ja nende poolteiseaastane poeg Uku-Kaur. Aasta eest olid kollaste kardinate asemel hoopis tumehallid ja kogu tuba oli vaid mustvalgetes toonides. 

Edasi lugemiseks: