Foto: Albert Truuväärt
Terviseuudised
14. märts 2016, 07:29

Jüri tervisekeskus seab patsiente ohtu arsti usu tõttu tõendamata teooriasse. Võimalik, et soodausku perearst on jätnud osa patsiente vajaliku ravita (95)

Perearst dr Riina Raudsik väidab, et söögisooda suudab ravida pea kõiki haigusi, ja kasutab seda ­teooriat ka oma patsientide peal. Tema kirjutatud raamat soovitab venitada kopsupõletiku ravimisega, ravida kõrgvererõhktõbe vee joomisega ja esineb ka väide, et vähki saab ravida paarinädalase aluselise toitumisega. 

Terviseameti kontroll käskis tema juhitaval Jüri perearstikeskusel viivitamatult lõpetada tegevused, mis võivad põhjustada inimese vigastuse, ­mürgistuse, haiguse või muul viisil tervist ohustada. 

Novembri lõpus toimub Tallinna kesklinnas Euroopa hotelli teise korruse konverentsisaalis kogunemine, mida reklaamitakse terviseloengu nime all - seal esineb perearst dr Riina Raudsik ja Vahur Vollmann. 

Ta räägib veenvalt oma uuest raamatust ja selgitab, et sisuliselt on kõigi haiguste põhjus organismi happeline keskkond ja nii haiguste ennetamiseks kui ka ravimiseks tuleks juua soodavett. 

Teooria vahele jutustab ta enda ja oma patsientide tervenemislugusid, kus õige eluviis ja soodavesi on alati aidanud. 

Täispikk artikkel Eesti Päevaleht.