Kristina ToomeFoto: Erakogu
Hea nõu
4. aprill 2016, 12:40

Kõik oluline kulmudest ehk näo raam vajab erilist tähelepanu

Iluspetsialistid kinnitavad, et kui silmad on näo keskpunkt, siis kulmud on osa neid ümbritsevast raamist. Nagu igasuguse iluhoolduse puhul, pole ka kulmude juures isetegevus ja liigne enesekindlus oma oskuste hindamisel hea.

Et olla ilusa näoovaali omanik, tasub alustada iluspetsialisti külastamisega, et koos temaga kõik järgnev paika panna. Sellest, kuidas oma kulmudega hoidvalt käituda, räägib WoW Studio omanik ja iluspetsialist Kristina Toome.

Mis on kõige suurem karuteene, mida saab üks naine enda kulmude eest hoolitsedes teha?

Kitkuda endale aastaid peenikesi kriipse ja seejärel tulla tehniku juurde ja loota, et me võlume uued uhked kulmud poole tunniga. Kui kulmudega on hooletult ringi käidud, võib juhtuda, et teil ei pruugi kunagi enam meelepäraseid kulme olla.

Kui oluline on, et kulmud oleksid korrektselt hooldatud?

Silmad on näos oluline punkt ning kulmud on näo raamiks. Kui need on korrektselt hooldatud ja disainitud, on naise välimus tervikuna säravam. 

Kui keeruline on valida näoga sobivat kulmu kuju?

Sõbrannat vaadates võib mõelda, et tal on ilus kulmukuju ning ihaldada seesuguseid ka endale, kuid see, et igal inimesel on näokuju erinev, võib meelest minna. Näiteks, kui sul on ümarate joontega nägu, siis kulmud võiksid olla natuke nurgelisemad, et näkku temperamenti ja tugevamat joont tuua.

Miks oleks vajalik, et kõigil inimestel oleksid spetsialisti poolt ülevaadatud kulmud?

Spetsialisti poolt tehtud kulmud oleks parim lahendus. Esiteks, spetsialist oskab hinnata paremini kliendi näo kuju ja sellele vastavalt valida sobivad kulmud. Teiseks, spetsialist oskab soovitada õige värvi ehk spetsialist näeb nägu hoopis teistmoodi ja oskab sellest paremini kaunid kulmud välja võluda. Kulmuhoolduses võiks käia iga kolme nädala kuni kuu järel, selle aja jooksul püsib värv ilusasti kulmudel.

Kuidas valida kulmumeigivahendite tooni?

Esmalt tuleb mustale värvile öelda ei. Kulme ei värvita musta värviga, vaidseda tehes mängitakse pruuni skaalal. Värve võib ka kokku segada.

Igapäevaselt soovitan ma pigem kulmupuudrit, mitte pliiatsit. Pliiats läheb kergemini laiali, ei lase nahal hingata ja seda hajutada on üsna raske. Kulmupuuder seevastu on kerge ja õhuline, tagades nahale võimaluse hingata, ka ei lähe see nii lihtsalt laiali. Muidugi juhul, kui sa just puudrit endale kilode kaupa peale ei topi. Mida heledamad on su juuksed, seda heledam võiks olla ka kulmu värv. Näiteks päris blondile naisele sobib helepruun, sest tume kulm torkab heleda pea juures liiga temperamentselt silma ja võib muuta näotahtmatult kurjemaks. 

Kui oled teinud kitkumisel vea, kas on võimalik, et mõnda kohta ei kasva kulm enam kunagi tagasi?

See, et karv ei kasva kunagi tagasi, on võimalik kogu kulmu piirkonnas. Korduvalt karva eemaldades võib tekkida olukord, kus juurekest pole enam võimeline täisväärtuslikku karva kasvatama.

Mida saab inimene teha enda kulmude heaks, kui ta on need kord juba ära rikkunud?

Esiteks, ära retsi neid iseseisvalt kodus edasi, vaid pöördu professionaali juurde, kes kulmude tegemise käigus nõustab ja näitab, millist kulmupiirkonda ei tasuks iseseisvalt kitkuda, et saaks luua uue ja lopsaka kulmukuju. Kulmude taastamine on pikk töö, mis võib kesta isegi kuus kuud.