Foto: PantherMedia / Scanpix
Reisimine
13. aprill 2019, 13:49

5 nippi, kuidas elada üle ajavahe (5)

Stjuardessid lendavad pikki vahemaid ning tunduvad ajavahega kenasti hakkama saavat. Kuidas nad seda teevad? Huffington Post räägib.

Joo palju vett. Et tunneksid end lennukist maha astudes suurepäraselt, pead rohkelt vett jooma. Kohv ja alkohol pole head variandid.

Tee uinak, kui saabud. Kui oled väsinud, siis maga. Pole mingit mõtet hoida silmi vägisi lahti ja mõelda, et saad magama minna alles seitsme tunni pärast. Selle asemel tee lühike uinak.

Vali lend, mis sulle paremini sobib. Mõned inimesed saavad hilisõhtustel ja varahommikustel lendudel magada ja teised mitte. Kui tead, et see sul ei õnnestu, vali mõni päevane lend, et saaksid öö veeta voodis.

Ela päikesevalguse järgi. Kui läheb pimedaks, siis on aeg magama minna. Tõmba kardinad ette ja püüa magada siis, kui sinu sihtkohas on öö.

Söö midagi. Sinu keha on harjunud kindlate söögiaegadega, nii et sul võib öösel kõht tühjaks minna. Kui aga kõht on tühi, siis võib magamine olla üsna keeruline. Hoia igaks juhuks banaani või võileiba läheduses.