Foto: PantherMedia / Scanpix
Terviseuudised
28. juuni 2016, 09:48

Ettevaatust, naised! Need Eestis ringlevad ripsmeliimid on tervisele ohtlikud!

Terviseamet hoiatab, ainet N-Methyl-2-pyrrolidone sisaldavaid liime ei tohi kasutada ripsmepikenduste paigaldamiseks inimestel.

Ameti järelevalveosakond avastas kaebusele reageerides ühest ilusalongist tervisele ohtliku ripsmepikenduste paigaldamiseks mõeldud liimi „Ultra Strong C+ Glue“. Antud liimi tohib kasutada vaid mannekeen nukkudel, sest toode sisaldab reproduktiivtoksilist ainet (N-Methyl-2-pyrrolidone), mis tekitab inimesel erinevaid terviseprobleeme.

Kergematel juhtudel võib toode tekitada naha, silmade ja hingamisteede ärritust, kuid raskematel juhtudel tekitab raskeid silmakahjustusi, söövitab nahka ning võib kahjustada loodet.

Toote maaletooja turustas toodet nii oma kaupluses kui internetipoes. Maaletoojale tehti ettekirjutus ja peatati toote müük, sest toote märgistus ei vastanud nõuetele, mis omakorda soodustas selle väärkasutust kosmeetikatootena. Järelevalvemenetlus juhtumi osas käib.

Sarnase koostisega liime müüakse internetis erinevate nimetustega veelgi, näiteks: „Pro Lashes Extra Fast Glue E+“, „Sensitive Glue“, „Fimage Glue F+“, „Fimage Glue H+“, „Extra Strong D+ Glue“. Ka nende toodete osas toimub järelevalvemenetlus.