HARJUB EMAROLLIGA: «Pean tunnistama, et see pole nii hull, kui algul kartsin. Saame täitsa hästi hakkama,» räägib värske ema Marilin, kes pole lasknud end mõnest magamata ööst heidutada.Foto: Maiken Staak
Lapsed
6. juuli 2016, 04:00

MARILIN KONGO: naasin lavale juba mõni nädal pärast poja sündi (8)

Lauljatari mais sündinud poeg sai nimeks Mathias.

Veidi üle kuu tagasi emaks saanud lauljatar Marilin Kongo (29) ütleb, et tänu abivalmis elukaaslasele ei ole ta pidanud pikalt lavalt eemal olema. "Esimese ülesastumise tegin, kui poeg Mathias sai neljanädalaseks," pihib Marilin, kes on mitu korda Eurovisoni lauluvõistlusel tausta laulnud.

Lauljatar seletab, et lapseootus, mis oli tema esimene, kulges üsna hästi. "Kuigi tundsin kohe algul, et pean koormust kindlasti vähendama ja sama hooga jätkata ei saa. Eks mõni probleem käib rasedusega ikka kaasas, kuid midagi äärmuslikku ma kogema ei pidanud," on Marilin rahul.

Last oodates polnud Marilinil mahti eesootava emarolli ees hirmu tunda, sest samal ajal soetas ta koos reklaaminduses tegutseva elukaaslase Henrik Metstakiga uue kodu ja seda tuli remontida. Naine räägib, et uus pesa loodeti lapse sünniks valmis jõuda, kuid titt tuli mõni päev enne tähtaega ja nii jäi täpselt üks päev sissekolimisest puudu. Poeg Mathias nägi ilmavalgust 28. mai õhtul kell 20.

Marilin rõõmustab, et pere ja sõbrad aitasid neil kolimisega ühele poole saada, samal ajal kui tema lapsega haiglas kosus. "Sünnitusmajast siirdusime juba oma uude koju. Suur kummardus ja aitäh neile selle abi eest," ütleb Marilin.

Ta tõdeb, et paljud kolimiskastid on siiani lahti pakkimata, kuid küllap jõuab aeg ka nendeni.

Marilini sõnul jõudsid nad elukaaslase Henrikuga kokkuleppele nii poisi- kui ka tüdrukunimes – vahet ei olnud, kummast soost põngerjas tuleb. "Eks iga inimene loodab eelkõige, et nende laps on terve."

Kui algul nõudis uus olukord harjumist, siis praeguseks on nii isa kui ka ema vanemarolli sisse elanud. Marilin nendib, et emaks olemine muutub iga päevaga aina harjumuspärasemaks, kuigi vahepeal näib see endiselt uskumatuna. "Iga päev on omaette seiklus ja pisipoja pakub iga päev uusi väljakutseid küllaga," kirjeldab ta.

Ette tuleb ka magamata öid, kuid Marilin ütleb, et see käib emaks olemisega kaasas ja ta oli sellega arvestanud. "Pean tunnistama, et see pole nii hull kui algul kartsin. Saame täitsa hästi hakkama."

Marilin kiidab elukaaslast, kelle abita poleks ta saanud nii kiiresti lavalaudadele naasta. Siiski lisab lauljatar, et praegu ei jätka ta esinemistega täies hoos. "Olen võtnud vastu need pakkumised, kuhu saan pere kaasa võtta, et ei peaks lapsest pikalt eemal olema."

Sel suvel astub ta üles peamiselt eraüritustel, kuid teda võib näha ka 9. juulil Õllesummeril Liis Lemsalu bändi koosseisus, 21. juulil esineb ta aga endanimelise ansambliga Tallinnas restoranis Chicago.

Marilin Kongo on osalenud soololauljana Eurovisioni Eesti eelvoorus aastatel 2006 ja 2009, kuid pole seni lõppvõistlusele pääsenud. Küll aga on ta jõudnud Eurovisioni suurele lavale taustalauljana ja seda lausa kolm korda: lauldes tausta Urban Symphony loole "Rändajad" (2009), Getter Jaani loole "Rockefeller Street" (2011) ning Tanja euroloole "Amazing" (2014). Ka tänavusel "Eesti laulul" laulis ta last oodates tausta nii Grete Paiale kui ka Laura Põldverele. Marilin on tuntud samuti bändidest Kongomania ja In General.