Ka nätsu närimine ning naermine aitavad kalorite põletamisele kaasa!Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
14. juuli 2016, 16:30

Viis trikki, kuidas põletada kaloreid võimalikult lihtsa vaevaga

Hea uudis: teadlased on kindlaks teinud mõned tegevused, kuidas võimalikult lihtsa vaevaga ainevahetust kiirendada ja kaloreid kulutada. Proovi järgi!

1. Ära istu rahulikult. Kui sa istumise ajal niheled, vahepeal püsti tõused ja ka nätsu närid, kulutad 300 kuni 2000 lisakalorit päevas, vahendab Time.

2. Joo rohelist teed. Uuringud näitavad, et roheline tee võib suurendada ainevahetust 4-5%. Seda võid juua, sest tass rohelist teed sisaldab vaid kaks kalorit. Ilma magusaineta, muidugi.

3. Joo rohkem vett. Saksa teadlased on leidnud, et kaks klaasi vett aitab kaloreid järgneva kümne minuti jooksul põletada 30% tõhusamalt, kaloripõletust soodustav mõju kestis tegelikult isegi üle tunni.

4. Tarvita C-vitamiini. Lisa oma tee või vee sisse värsket sidrunimahla, sest selles on ohtralt C-vitamiini. Arizona ülikooli teadlased on kindlaks teinud, et need, kes päeva jooksul piisavalt C-vitamiini ei saa, kulutavad treeningu ajal 25% vähem kaloreid.

5. Naera! Ajakirjas International Journal of Obesity avaldatud uuringu kohaselt on täheldatud naermise ajal kalorite põlemist.