Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
8. august 2016, 13:25

TÄNA ON RAHVUSVAHELINE KASSIPÄEV: 8 viisi, kuidas nurrumootor su tervist parandab (11)

Täna tähistatakse üle kogu maailma rahvusvahelist kassipäeva. Sestap tasub just täna teadvustada, et lisaks lemmikloomaks olemisele aitavad armsad kiisud ka su tervist parandada.

Kuidas, toob välja portaal iHearthCats.

·         Kassiomanikel on tervem süda.

Ükskõik milline lemmikloom aitab vähendada stressi ja ärevust, see aga hoiab südame terve. Minnesota ülikoolis läbiviidud uuringust selgub, et kassiomanikel on 30% väiksem tõenäosus surra infarkti või südamerabandusse võrreldes nendega, kellel kodus ei ole kass.

·         Kassiomanike lapsed on vähem allergiast ohustatud.

Ajakirjas Journal of Allergy and Clinical Immunology avaldatud artikli kohaselt on lapsed, kes puutuvad enne ühe aasta vanust kokku kassidega, tulevases elus vähem tõenäoliselt allergilised.

·         Kassiomanikel on tervemad lihased ja luud.

Võib tunduda hullumeelsena, kuid kassi nurrumine hoiab luid ja lihaseid tervemana. Vibratsiooniravi kasutatakse luude ja lihaste tugevdamiseks ka meditsiinis, kassi nurrumine tekitab vibratsiooni vahemikus 20-140 Hz – see on ideaalne!

·         Kassiomanike on kergem sõpru leida.

Ajakirjas Proceedings of the National Academy of Sciences avaldatud artiklis leiavad teadlased, et kassiomanikel suureneb ajus oksütotsiini tootmin – see vähendab stressi, aitab tunda end rahulikumana ning võimaldab kergemini luua uusi suhteid. Mis võiks olla parem, kui rääkida üheskoos oma lemmikutest!

·         Kassiomanikud suudavad paremini kaotusi taluda.

Suurbritannias läbiviidud uuringust selgus, et lähedase kaotanud inimesel oli leinast kergem üle saada, kui tema kõrval oli toetav lemmikloom. Kassi silitamine ja kallistamine annab emotsionaalset tuge, kasside tehtud naljakad asjad panevad inimest aga naeratama.

·         Kassiomanikel püsib vererõhk normaalsemana.

Kõrge vererõhk käib käsikäes stressi ja ärevusega. Kass aga leevendab seda ning alandab ka seega vererõhku ehk hoiab su südame tervemana.

·         Kassiomanikud käivad vähem arstil.

Uuringud näitavad, et kassiomanikud on 12% tervemad kui ülejäänud inimesed.

·         Kassiomanikud on hoitud kõige hullemast.

Kuigi kõik kassid ei suuda lõhna järgi eesolevat tajuda, mõistavad nad siiski sageli, kui peremehega on midagi valesti enne, kui inimene sellest isegi aru saab. Ja kassid ei jäta lähenevat hädaohtu juba enda teada!