Pilt on illustratiivneFoto: PantherMedia / Scanpix
Terviseuudised
5. oktoober 2016, 11:48

Hooldustöötajad alustavad töökohapõhist väljaõpet

Homme alustab Tallinna Tervishoiu Kõrgkool hooldustöötajate töökohapõhise tasemeõppega, mille tingib suur vajadus kutseoskustega hooldustöötajate järele. Esialgu alustab hooldustöötajate kutseõpet 18 inimest.

„Mul on hea meel, et tervishoius ning sotsiaalvaldkonnas väärtustavad inimesed haridust ning panustavad oma professionaalsesse arengusse,“ ütles Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli kutseõppe osakonna juhataja Piret Tamme. „Täna on meil avaaktus Keilas, mõne päeva pärast oleme Koeru Hooldekeskuses, kus hooldustöötajad alustavad kaheaastast õpet,” lisas Tamme.

Hooldustöötaja kutseõppesse on oodatud kõik keskhariduse või vastava kvalifikatsiooniga õppijad ning põhiharidusega need õppijad, kes juba töötavad hooldaja või hooldustöötajana ning kel on tööandja soovituskiri.

„Kaasaegne statsionaarne õendusravi ja üldhooldekodu teenus eeldab hästi koolitatud hooldajaid.  Nende töötajate igapäevane professionaalne suhtumine patsienti või klienti tagab hea hoolitsuse ja rahulolu meie hoolealustes. Sellist laadi õppesüsteemid, kus õpe tuuakse kohapeale, võimaldavad töötajatel ennast täiendada ilma liigse ajakuluta. Täienduse läbides laieneb töökohtade valik, tõuseb palgatase ning suureneb töötaja kindlus oma teenuse kvaliteeti,“ ütles SA PJV Hooldusravi tegevjuht Anders Tsahkna.

Töökohapõhist õpet rahastatakse Euroopa Liidu Euroopa Sotsiaalfondi meetme „Õppe seostamine tööturu vajadustega“ tegevuste „Praktikasüsteemi arendamine kutse- ja kõrghariduses sh õpetaja koolituse koolipraktika“ ja „Kutsehariduse maine tõstmine, õpipoisiõppe laiendamine“ raames. Õppekava nominaalne õppeaeg on kaks aastat ja õpingute üldmaht 120 Eesti kutsehariduse arvestuspunkti. Õppekava lõpetamisel omistatakse lõpetajale kutseõppe tasemeõppe õpingute lõpetamist tõendav lõputunnistus ja lõpetajal on võimalus lisaks taotleda viis aastat kehtiv hooldustöötaja neljanda taseme kutsetunnistus.

Juunis toimub Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli vastuvõtt hooldustöötaja erialale eestikeelsesse õppesse Tallinnas ning venekeelsesse gruppi Kohtla-Järvel.