Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
9. detsember 2016, 16:50

Viis head põhjust, miks sa peaksid loobuma õhtusest nutitelefoni kasutamisest

Nutitelefonisõltuvus on jõudnud täiesti uuele tasemele – need on muutunud meie igapäevaelus nii oluliseks, et neid on raske isegi ööseks endast eemale jätta. Kuid on siiski olulisi põhjuseid, miks sa võiksid nutitelefoni kasutamist vähendada.

Healthy Life Tricks toob välja viis sellist põhjust.

1. Sa hakkad jälle sõpradega suhtlema. Üsna tavaline on sõprade elul silma peal hoida Facebooki uudisvoogu sirvides. Kui sa telefoni kõrvale heidad, jääb sul aga päriselt aega nende jaoks. Sa ärkad hommikul puhanud ja rõõmsana ning kohtud sõpradega – paljud uuringud kinnitavad nimetatud tegevuste head mõju tervisele.

2. Sa saad lugeda raamatuid. Päris raamatuid, paberile trükituid. Ja see on oluliselt mõistlikumalt kulutatud aeg. Seejuures ei mõjuta lugemislambi valgus su unerütmi nii nagu seda teeb digitaalse ekraani sinakas valgus ehk sa saad täiesti suurepäraselt magada. Lugemine ergutab aga mälu ja annab uusi teadmisi.

3. Sa pöörad kallimale rohkem tähelepanu. Kui kallimal pole nutitelefoni kaisus, on temaga palju parem nii rääkida kui seksida, eksole. Nii muutub teie suhe tugevamaks, te olete õnnelikumad ja ka tervemad.

4. Sa vähendad kokkupuudet kiirgusega. Ei ole väga häid teaduslikult kinnitatud tõendeid, mis seostaks mobiiltelefone vähi arenguga, kuid siiski tasub sellega olla ettevaatlik.

5. Sa lõõgastud. On tehtud kindlaks, et kui inimesel on telefon läheduses, on ta pidevalt pinges, sest loodab leida telefonilt uut teadet. Sellist pinges olemist võrreldakse lausa posttraumaatilise stressiga. Kui sa aga lõõgastud, on sinu elus stressi vähem ja sa oled õnnelikum. Proovi järgi!