Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
5. jaanuar 2017, 13:42

Lisatud soovitused, kuidas haigetele pakke saata!

GRIPP MÖLLAB: Enamus Eesti suurimatest haiglatest on külastajatele uksed sulgenud (3)

Et viirushaigustesse ja grippi haigestumine on viimastel nädalatel oluliselt tõusnud, on enamik suurhaiglatest külastajatele uksed sulgenud.

Külastuskeelu eesmärk on vähendada nii haiglas viibivate patsientide kui ka haigla personali nakatumisohtu. Külastamine on taas lubatud, kui gripi kõrghooaeg taandub. Sellest antakse jooksvalt teada.

Ida-Tallinna Keskhaigla on suletud juba tänasest. Patsientide külastamine on ajutiselt keelatud kõikides haigla üksustes, et vältida viirushaiguste levikut haiglasse.

Pakkide ja väikesaadetiste toomine patsientidele on lubatud, kuid need tuleb jätta haigla riidehoiutöötaja kätte, kust need toimetatakse edasi haiglaravil olijatele. Pakid palutakse varustada patsiendi nime ja osakonna nimetusega.

Tallinna Lastehaigla infektsioonikontrolli komitee annab teada, et homsest, 6. jaanuarist on kogu haigla külastajatele suletud seoses gripi ja teiste ägedate viirushaiguste leviku sagenemise tõttu.

Pakke haiglas viibivatele lastele võtab vastu haigla informatsioonitöötaja iga päev kell 8-20.

Ka Lääne-Tallinna Keskhaigla palub seoses märgatava haigestumise tõusuga patsiente alates homsest, 6. jaanuarist mitte külastada. 

Haiglas viibivatele patsientidele on lubatud tuua pakke. Pakke võetakse vastu tavapärastel külastusaegadel riietehoius või infolauas. Pakile palutakse peale kirjutada patsiendi nimi ja korrus, kus patsient viibib.

Patsientidele mõeldud pakid ja saadetised saab Lääne-Tallinna Keskhaiglasse tuua järgnevatel aegadel:

  • Meremeeste korpus (Paldiski mnt 68) E-R kell 14.00-19.00, L-P ja riiklikel pühadel kell 12.00-19.00. Pakid saab jätta A-korpuse riietehoidu.
  • Nakkuskliinik (Paldiski mnt 62) E-R kell 15.00-18.30, L-P ja riiklikel pühadel kell 12.00-15.00. Pakid saab jätta infolauda.
  • Pelgulinna sünnitusmaja (Sõle 23) E-P kell 14.00-19.00. Pakid saab jätta infolauda.
  • Hooldusravikliinik (Ehitajate tee 137) E-R 15.00-18.30 ning L-P ja riiklikel pühadel kell 10.00-18.30. Pakid saab jätta administraatori kätte.

Tartu Ülikooli Kliinikum palub haiglaravil olevaid lähedasi külastama minna vaid terve olles. Samuti julgustatakse külalis kasutama haigla koridorides ning palatites asuvaid käte antiseptikume, sest kõikvõimalikke haigust tekitavaid mikroorganisme kantakse sageli edasi just kätega.

Tartus palutakse mitte külastada hematoloogia ja luuüdi siirdamise osakonnas viibivaid patsiente, sest nende immuunsüsteem on väga nõrk.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla ülemarst doktor Andrus Remmelgas märkis, et Regionaalhaiglal ei ole hetkel plaanis külastuspiirangut kehtestada. "Jälgime olukorda  ja kui tekib vajadus piirangu kehtestamiseks, anname teada," lausus ta.