Kui toksiinid on keha üle võimust võtnud, tunneb inimene väsimust, kurnatust ning tal ei jagu enam energiat.Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
13. aprill 2017, 16:55

Kaheksa märki, et pead viivitamatult ette võtma organismi suurpuhastuse (4)

Kui väsimus kimbutab, olemine on närviline, nahk tuhm ja kõht korrast ära, võid olla kindel, et keha on täis erinevaid toksiine ning viimane aeg on ette võtta suurpuhastus iseendas.

Ilmselt on juba kõik kuulnud, et tänapäevases maailmas mõjutavad keha igapäevaselt nii saastunud õhk kui geneetiliselt muundatud ning pestitsiididega töödeldud toit. See kõik toob kaasa väsimustunde, tuhmi naha ning mittetoimiva seedimise. Ning olukorra leevendamiseks kipuvad inimesed oma igapäevase eluga olukorda süvendama, näiteks tarvitama ravimeid ja otsima lõõgastust alkoholist.

Tegelikult tuleks toimida aga hoopis vastupidi – kõik need organid, mis igapäevaselt töötlevad rasvast ja soolast toitu, ravimeid, alkoholi ning ka väljastpoolt kehasse jõudvaid mikroorganisme ja lisaaineid vajavad puhkust ning puhastust. Ennekõike tähendab see siis seda, et tähelepanu tuleb pöörata maksa, soolestiku ja neerude puhastamisele, kirjutab Healthy Life Tricks.

Millised on märgid, mis viitavad vajadusele kehas suurpuhastus ette võtta?

Peavalud. Kehasse kuhjunud toksiinid võivad mõjutada kesknärvisüsteemi.

Suurenenud kõhurasv on üks kõige ilmsemaid märke, et keha on toksiinidest koormatud. Toksiinid takistavad kehal reguleerida glükoositaset ja kolesterooli, samuti ajavad need sassi hormoonsüsteemi.

Nahaprobleemid. Näiteks pidevad nahapõletikud, sügelus või näo punetus viitavad kehasse kogunenud mürkidest.

Väsimus. Kui toksiinid on keha üle võimust võtnud, tunneb inimene väsimust, kurnatust ning tal ei jagu enam energiat.

Kinnine nina. Saastunud õhk kahjustab nina limaskesti ning selle tulemusena võib nina pidevalt kinni olla.

Unetus. Kui kehas on kõrge toksiinide ja teiste kahjulike ainete tase, mõjutab see ka vereringet ning tulemuseks on unehäired ja unetus.

Valud sapipõies. Toksiinid mõjutavad ka sapi tööd ning ummistavad selle.

Valge või kollane keel. Kui keelel on valge või kollane katt, on vereringe ilmselgelt toksiinidest üle ujutatud. Alusta keha suurpuhastust viivitamatult!