Mediteerimine on üks parimaid stressimaandamise viise.Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
21. august 2017, 12:26

Kuus väikest asja, mis aitavad vererõhul kontrolli all püsida (1)

Kõrge vererõhk on tõeline nuhtlus, mis pikalt püsides võib endaga kaasa tuua mitmeid südame-veresoonkonna haiguseid, teiste seas ka infarkti. Seepärast on äärmiselt oluline kõrget vererõhku kontrolli all hoida, näiteks nende kuue väikse asjaga.

* Lisakilodest vabanemine. Kui soovid enda vererõhku kontrolli alla hoida, siis peaksid jälgima enda füüsilist aktiivsust. Kui liigutad end rohkem, kaotad tõenäoliselt ka üleliigseid kilosid - need on sageli kõrge vererõhu tekitajaks, kirjutab Medical Daily. Pea meeles, et füüsilise aktiivsuse jaoks ei pea sa alati jõusaali minema, vaid piisab ka pisikesest lisajalutuskäigust päevas.

* Soolakoguse vähendamine. Soola liigne tarbimine võid tekitada kõrget vererõhku.

* Kofeiini vähendamine. Ka tihe kohvijoomine võib tekitada kõrget vererõhku.

* Stressi vältimine. Kui oled väsinud, siis ürita end rahustada. Pingeid aitab maandada ka, kui tööpauside ajal käid kontorist väljas. Ka tervislike eluviiside järgimine aitab stressist hoidumisele kaasa.

* Mediteerimine on üks parimaid stressimaandamise viise. Hinga rahulikult sisse ja välja ning ürita keskenduda vaid iseendale.

* Piisavalt magamine. Kas teadsid, et südamehaigused ründavad enam neid, kes magavad öösiti vaid paar-kolm tundi? Jah, nii see on! Seega kui soovid enda südametööd jälgida, siis peaksid muutma enda päevagraafikut nii, et saaksid ka korralikult magada.