Ka vähene kehaline aktiivsus võib väsimust põhjustada.Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
21. september 2017, 15:40

Viis märki, mis kinnitavad: oled täiesti vormist väljas

Kui sul argipäeviti töö ja kodu vahel lippamisest ning seal askeldamisest aega muuks ei jää, paneb see põntsu su kehale. Siit leiad viis märki, mis kinnitavda: oled täiesti vormist väljas.

Sa ei suuda kätekõverdusi teha. Kätekõverdused on hea vormisolemise test, sest neid tehes pead kasutama nii selja-, õla-, käte- kui ka kerelihaseid, kirjutab portaal CheatSheet. Heas vormis inimene peaks mõne kätekõverdusega ikka hakkama saama.

* Su vööümbermõõt on suur. Alati ei näita kaalunumber ülekaalulisust, sest mõnikord on ka aktiivselt treenival inimesel kaal kõrgem - tal on lihasmass ka suurem. Vööümbermõõt paljastab tõe aga halastamatult - mida suurem see on, seda kehvem on lugu. Üldiselt öeldakse, et naiste vööümbermõõt peaks jääma naistel alla 88 ja meestel alla 102 sentimeetri.

* Sa ei jaksa trepist käia. Trepist liikumine pane kiiremini hingama igaühe. Kui see võtab su aga võhmale, on asjalood hullud.

* Sa oled pidevalt väsinud. väsimusel on palju süüdlasi, kuid ka vähene kehaline aktiivsus võib seda põhjustada, sest regulaarne ja jõukohane trenn paneb nii pea tööle kui lisab energiat. 

* Su süda peksab ka puhkeasendis. Normaalseks südame löögisageduseks loetakse täiskasvanutel 60–90, vahel harva 100 lööki minutis. Kui sa tunned ka istudes või lamades, et süda peksab nagu trenni tehes, näitab see, et pead enda vormiajamisega tegelema hakkama.