On igati inimlik, kui nädalavahetusel lapsi võistlusel-sünnipäevale-kinno vedades mõtled nende kõhutäiele, kuid end unustad ja kipud seetõttu haarama rämpstoitu, mida roolis on lihtne süüa.Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
30. september 2017, 12:01

Viis nõksu, mis aitavad nädalavahetusel ülesöömisest hoiduda (1)

Nädalavahetusel võib sageli juhtuda, et argirutiinist välja astudes läheb lips liialt lõdvaks ning kiputakse liialt õgima. 

Et sul ei koguneks nädalavahetusega tagasi töönädalal kaotatud kaal, soovitab portaal Health järgida neid viit nippi.

1. Ära leba liialt diivanil. Ka päev otsa laua taga istumine pole nii hull, kui päev otsa diivanil lamamine. Aja end ikka vahepeal püsti, liigu, jaluta koeraga või korista.

2. Ära maga hommikuti kaua. Nädalavahetusel on eriliselt mõnus olla õhtul kaua üleval ja hommikul sellevõrra kauem magada. See aga keerab su unerütmi täielikult untsu ning see omakorda paneb sind mõõdutundetult õgima. Kui tahad hommikul kauem magada, tee seda, kuid mitte üle kahe tunni kauem.

3. Sa kipud roolis asjatult näksima. On igati inimlik, kui nädalavahetusel lapsi võistlusel-sünnipäevale-kinno vedades mõtled nende kõhutäiele, kuid end unustad ja kipud seetõttu haarama rämpstoitu, mida roolis on lihtne süüa. Selle asemel hoia käepärast pakk pähkleid või kuivatatud puuvilju.

4. Sa liialdad alkoholiga. Jah, nädalavahetusel võib tunduda mõnus lasta lips sõpradega tipsutades lõdvaks, kuid alkoholiga liialdamine paneb sind hiljem kontrollimatult sööma. Söö enne peoleminekut kõht täis!

5. Sa ei tee nädalavahetusel trenni. Pea meeles: igasugune liikumine on diivanil lamamisest ja õgimisest parem. Tee seda siis ometi!