Foto: Wavebreakmedia ltd
Treenimine
23. jaanuar 2018, 10:47

Teadlased: teisipäev on parim päev trenni tegemiseks!

Kui esmaspäev on nädala pattuda lunastamise päev, siis teisipäeval on inimestel juba jõudu rahmeldada. Teadlased kinnitavad, et teisipäev ongi päris mitmel põhjusel parim päev trenni tegemiseks.

Ameerikas võib treeningsaalide statistika põhjal väita, et kõige populaarsem trennipäev on teisipäev, kirjutab ajakiri Men’s Journal.

Spordipsühholoogi ja treeneri Michelle Lovitti sõnul on nii psühholoogiliselt kui füüsiliselt teisipäeva eelistamiseks küllaga häid põhjuseid. "Esmaspäeviti on inimesed üldiselt loiud, väsinud nädalavahetuse vähesest unest ja lõbustustest," selgitab Lovitt. "Siis uimerdavad nad läbi oma esmaspäevaste tegevuste ilma erilise motivatsioonita." Hea on see, et esmaspäev on ka päev, kus sind võib tabada väike süütunde torge. Siis on tõenäolisem, et inimesed söövad tervislikumalt, joovad palju vett ja vähem alkoholi – puhastavad ennast nädalavahetuse pattudest.

"Meie uni on esmaspäeva öösel parem kui pühapäeva öösel vastu esmaspäeva, kui me lamame voodis ja mõtleme algava nädala sündmuste ja tegevuste peale," lisab Lovitt ja soovitab igavast teisipäevast teha raju trennipäev.