Joo kohvi asemel teed ning õpi stressi maandama - siis püsid ka paremas vormis.Foto: PantherMedia/Scanpix
Keha
9. veebruar 2018, 15:27

Neli nõksu, mis aitavad ka tööl käies üleliigset kaalu peletada

Üleliigsetest kilodest vabanemine sõltub väga palju igapäevastest väikestest harjumustest, mida ei maksa ka tööl unustada - eks veedab inimene suurema osa päevast ju seal.

Igatahes, olgu siin ära toodud neli nippi, mis aitavad üleliigset kaalu peletada ka tööl käies.

• Väldi müügiautomaate. Kui tööpausidel sead sammud müügiautomaadi juurde, võib see pikas perspektiivis kehakaalule hävitavalt mõjuda, nendib Womens Health. Selle asemel paki endale kodust kaasa mõned tervislikud snäkid ning eelista karastusjookidele vett.

• Vähenda stressi. Töö toob endaga paratamatult kaasa stressi. Selle vähendamine ja sellega toime tulema õppimine võib kaasa aidata kaalust alla võtta. Tegele stressiga!

• Joo kohvi asemel teed. Mitmete uuringute kohaselt sisaldavad nii roheline kui valge tee aineid, mis koos kofeiiniga kiirendavad energia kulutamist ja rasva oksüdeerumist. See aga teeb kaalu langetamise oluliselt lihtsamaks. Ning isegi siis, kui sa tunned, et ei suuda kohvist päriselt loobuda, asenda see aeg-ajalt teega.

• Käi rohkem jala. Kuigi autoga on tööle saada ilmselgelt mugavaim ja kiirem lahendus, on jalgsi, rattaga või ühistranspordiga tööle minevatel inimestel uuringute järgi madalam kehamassiindeks ja rasvaprotsent. Kui pead siiski autoga sõitma, pargi vähemalt töökohast veidi kaugemale.