Teadlaste kinnitusel aitavad hapendatud toiduained närve rahustada – neis leiduvad probiootikumid rahustavad kõhtu, seedeelundites toimuvad protsessid on aga otseselt inimese stressiga seotud.Foto: PantherMedia/Scanpix
Hea nõu
27. veebruar 2018, 13:50

Neli kentsakavõitu nõksu, mis aitavad rahuneda

Vahel lihtsalt on nii, et mingi olukord viib su täiesti endast välja ning rahu on raske säilitada. Ometi ei maksa lasta tunnetel üle pea keeda – siit leiad neli kentsakavõitu nõksu, mis aitavad keerulistel aegadel rahuneda.

 

Söö hapukurki. Teadlaste kinnitusel aitavad hapendatud toiduained närve rahustada – neis leiduvad probiootikumid rahustavad kõhtu, seedeelundites toimuvad protsessid on aga otseselt inimese stressiga seotud.

 

Kallista iseend. Igaüks teab, kuidas kallima või lemmiklooma kallistamine aitavad stressi vähendada. Kuid, head uudised neile, kel kallimat käepärast pole – samad hormoonid vallanduvad kehas ka iseend kallistades.

 

Unista. Kui sa lähed närvi ja oled pärast seda ärevil, unista asjadest, mis sulle meeldivad ja õnnelikuks teevad ehk suuna mõtted negatiivsest eemal.

 

Kammi oma pead. Paljude korduvate, ühetaoliste lühikeste liigutuste tegemine aitab kehal lõõgastuda. Pea kammimise asemel sobib ka heegeldamine või kudumine või koera paitamine.